Českokamenická mažoretka 2016 - 2x BRONZ

18.04.2016 21:27

 

 

Historicky patrně nejúspěšnější soubor kryrských dětí přidal do galerie svých úspěchů další medaile. Ze soutěže Českokamenická mažoretka 2016 dovezla naše děvčata dvě třetí místa.

 

„Dostala jsem nejhezčí dárek k svátku,“ svěřila se vedoucí souborů kryrských mažoretek Irena Uldrichová, která na sobotu 16. dubna 2016 „odložila“ své dva kluky k babičce do Měcholup a s manželem a dvěma skladbami svých děvčat odcestovala na soutěž do České Kamenice. Dvě bronzové medaile ve skutečně velmi tvrdé konkurenci jsou určitě úspěchem našich mažoretek, které se domácímu, kryrskému publiku představí již za pár dní - na XVII. Svátku dobré nálady.

 

Do české Kamenice letos vyrazil jen jeden autobus, jelikož se mnoho rodičů rozhodlo využít vlastní dopravy. Autobus zafinancovalo město Kryry. Odjíždělo se s osmou hodinou ranní z kryrského náměstí. Na soutěž jely jen dva soubory - Pink Ladies a Neon Stars (ty byly v letošním roce spojeny s Pearls, jelikož poměrně dost mažoretek opustilo týmy a na dvě samostatné skupiny by bylo holek málo).

 

 

Maličké Cherrios naopak oproti minulému roku posílily v počtu členek - jenomže nové holčičky zatím umí málo na to, aby se mohly soutěže zúčastnit...

 

Proto jen dvě choreografie.

 

Děvčátka z Pink Ladies bojovaly a ve srovnání s nácviky předvedly to nejlepší, co mohly. Dokonce i nějaký ten úsměv tam byl. Vysloužily si nádherné třetí místo v konkurenci šesti týmů. Stejně tak dopadly i Neon Stars, ovšem s ,,odřenýma ušima"… hůlky padaly, kutálely se a při odchodu z parketu už tekly slzy. Nervozita zkrátka udělala svoje. I možná proto se pak děvčata při vyhlášení radovala ze třetího místa stejně, jako kdyby byla první.

 

 

Konkurence v české Kamenici byla silná – pro kryrské mažoretky tak mnoho inspirace; to do nových prvků, nových skladeb.

 

Organizace celé soutěže byla skvělá, ostatně jako vždy. Novinkou byl fotokoutek, který byl nadmíru využit úplně všemi a stánek Mary Kay s možností líčení.

 

A slovo pro Irenu Uldrichovou závěrem: „Všechny moje holky drží při sobě a já si toho nesmírně vážím! Rodičům velké poděkování, stejně, jako městu Kryry za podporu. Zároveň díky Tereze Veselkové, která letošní mažoretkový rok vedla spolu se mnou z důvodu mého pracovního vytížení.“

 


 

Server KRYRY info připravuje ze soutěže vlastní fotogalerii i tradiční video. Prosím o chviličku strpení (v současnosti pečuju o manželku po náročné operaci v Praze), zatím nabízím fotografie oficiálního fotografa soutěže, které naleznete ZDE.