DANCE DĚČÍN 2017

18.04.2017 08:46

Kryrské mažoretky přivezly z další soutěže tentokrát jednu medaili. Tu nejcennější, zlatou.

 

Dance Děčín je (a teď přijde spousta přívlastků…) největší nepostupová dvoudenní a celorepubliková (uf…) soutěž na severu Čech pro taneční a mažoretkové kolektivy, kterou pořádá Dům dětí a mládeže Děčín již od roku 2006.

 

Jejího dvanáctého ročníku se v pátek 14. dubna 2017 zúčastnily také kryrské mažoretky.

 

Oproti soutěži v České Kamenici (informovali jsme v příspěvku „Českokamenická mažoretka 2017“) se tu naše děvčata setkala s nepoměrně větší konkurencí. „V Děčíně se v sobotu sešlo dohromady přes tisíc mažoretek,“ upřesňuje vedoucí kroužku Irena Uldrichová, „to v porovnání s ostatními soutěžemi, kterých jsme se doposud účastnily, je více než dvojnásobek.“

 

Nejmladší Cherrios skončily tentokráte na pátém místě. Nevadí, děvčátka mají ještě všechno před sebou. Nejstarším Neon Stars se skladba nepovedla, hůlky jakoby odmítaly poslušnost a byly více na zemi než ve vzduchu. Každý den posvícení zkrátka nebývá.

 

Naše Pink Ladies ale zabodovaly: v konkurenci osmi choreografií byly odbornou porotou vyhodnoceny jako nejlepší a po právu do Kryr dovezly zlaté medaile. 

 

 

Chtěl bych na tomto místě poděkovat slečně Simoně Dondové za video, které v Děčíně natočila. Dokázala totiž zprostředkovat atmosféru soutěže zevnitř jejího dění, uměla se spolu s oceněnými radovat. Na jejích záběrech je to vidět. Děkuju, odvedla opravdu vynikající práci: