O POHÁR PŘEDSEDY SVAZKU

27.05.2012 14:08

 

Právě tak se jmenoval nohejbalový turnaj, který proběhl v Kryrech v sobotu 26. 5. 2012. Turnaj, kterého se zúčastnily týmy Svazku obcí Podbořanska složené z volených členů zastupitelstev pozvaných měst a obcí, členů jejich výborů, komisí či osadních výborů.

Podotýkám, že všech obcí Svazku s výjimkou Podbořanského Rohozce, zbývajících deset bylo na místě.

Doplnila je také dvě mužstva Místní akční skupiny Vladař – jedno sestavené ze zástupců této obecně prospěšné společnosti, druhé z reprezentantů mikroregionu Radonicko.

Do Kryr tak přijel skutečně reprezentativní vzorek vedení obcí z blízkého i vzdálenějšího okolí, aby tu společně položil první a základní kámen příštích tradičních setkání. Ne v sekretariátech, nikoli v oblecích a kravatách či kostýmech, ale ve sportovních úborech.

Dvanáct nohejbalových mužstev, to bylo devětapadesát sportsmenů, kteří od půl desáté dopoledne měřili své síly na dvou hřištích s umělým povrchem nad kryrskou základní školou. Rozlosováni byli do dvou skupin, v nichž se každý tým utkal s každým, aby z tohoto oddělování zrna od plev vzešli ti nejlepší.

Hrálo se s nasazením, bojovně. Nesmírně fér. Do semifinálových duelů se probojovala nakonec mužstva Očihova, Lubence, Krásného Dvora a Kryr, přičemž dvě posledně jmenovaná družstva spolu svedla na závěr turnaje boj o příčku nejvyšší. V něm, podle očekávání a zcela zaslouženě, zvítězil tým Krásnodvorských.

Těmto duelům přihlíželo už více jak sto diváků, z nichž někteří našli cestu do Kryr až po poledni. Přijeli podpořit svá mužstva, své zástupce – a velmi spontánně (a hlasitě) to dávali najevo.

Zbývá dodat, že po celý den se o občerstvení na sportovišti vzorně staralo sdružení RestArt Ivana Krumla a Petra Ulkeho. Poděkování pak patří také panu Pavlu Šilhánkovi, který zapůjčil druhé hřiště.

 

Konečné pořadí:

1. Krásný Dvůr (M. F. Kuna, J. a M. Havrdovi)

 

2. Kryry (M. Brda, P. Václavík, M. Presbruchý, M. Bělíček, V. Michálek, K. Kraus)

 

3. Lubenec (M. Fejfárek, L. Opat, L. Kuttewascher, T. a Z. Vukliševičovi, M. Krejča)

 

 

4.       Očihov

5.       MAS Vladař (sekretariát)

6.       Podbořany

7.       MAS Vladař (mikroregion Radonicko)

8.       Vroutek

9.       Blšany

10.   Nepomyšl

11.   Blatno

12.   Petrohrad

Zvláštní cena (nejstarší družstvo turnaje): Kryry