O POHÁR STAROSTY

29.05.2016 06:41

 

 

 

 

Tak to je on – duchovní otec celého turnaje Miroslav Brda. Dlouhodobý sportovní nadšenec, propagátor a stále aktivní hráč nohejbalu v Kryrech. 

Turnaj O POHÁR STAROSTY vymyslel před deseti lety a jeho první ročník se odehrál u příležitosti 100. výročí Schillerovy rozhledny. 

Ten byl také prvním (a zároveň posledním), kde si osobně nezahrál.

 

 

 

 

 

Jubilejní, 10. ročník nohejbalového turnaje „O pohár starosty“ se v Kryrech odehrál v sobotu 28. května 2016. Utkalo se v něm tentokrát osm tříčlenných družstev:

  • Hasiči Kryry
  • Bzučáci Strojetice
  • Sklárna Kryry
  • Lorenc group
  • Město Kryry
  • Zastupitelstvo Kryry
  • Sportclub Čtveráci
  • Sportclub Senior

 

Putovní cenu – je na snímku vpravo a autorem tohoto zrcadlového modelu Schillerovy rozhledny je pan Petr Václavík - získal nakonec tým Lorenc group (František Lorenc, Slávek Špivák, Tibor Šimčík a Jan Demeter), druhé místo vybojovali borci ze Sportclubu Senior (Milan Prezbruchý a Petr Václavík, kterým pomáhal František Lorenc a na poslední míče finále střídal i Miroslav Brda), bronz si pak odnesli hráči Města Kryry (Martin Špivák a Ivan a Dušan Putkovi).

 

 

 

Tradiční nohejbalový turnaj v Kryrech odstartoval krátce po desáté dopolední. Bez přítomnosti starosty Miroslava Brdy, který byl v tomto okamžiku svými povinnostmi vázán někde jinde, přesto jeho jménem všechny přítomné přivítal pan Josef Kolář.

 

 

Družstva byla rozdělena do dvou skupin, ve kterých si zahrál každý s každým. Do závěrečných bojů pak postupovali všichni, přičemž v play-off si zahrál první se čtvrtým a druhý se třetím z obou skupin. Trošičku zmatek do průběhu turnaje vnesl jen tým Hasičů (otec a synové Spurní), který v průběhu bojů zbaběle prchl na jinou, hasičskou akci, nicméně ředitel soutěže Josef Vágner se i přes drobný chaos se situací se ctí dokázal vyrovnat.

 

 

 

O třetí místo se nakonec utkaly týmy Sklárny Kryry (4. místo) a Města Kryry (bronz) a ve finále si to spolu rozdali Senioři Sportclubu (2. příčka) a hráči Lorenc group (1. místo). Boje to byly líté, urputné a nesmírně vyrovnané - obě utkání se musela hrát na tři sety. ¨

 

3. místo: Město Kryry

 

2. místo: Sportclub Senior

 

1. místo: Lorenc group

 

 

 

Tady stojí za zmínku především finálový duel, v němž tak trochu schizofrenní roli sehrál Franta Lorenc. Ten totiž celý turnaj vypomáhal družstvu Sportclub Senior, zatímco na druhé straně sítě hráli jeho borci. Na závěr tak došlo k symbolickému střídání, kdy František dohrál turnaj ve vlastním dresu a u seniorů ze Sportclubu nastoupil Miroslav Brda, který si jinak díky svému opožděnému příjezdu zahrál se Zastupiteli Kryry jediný zápas. I za ten by ale zasloužil cenu fair play, neboť se v rozhodujícím setu za stavu 9 : 9 přiznal ke kontaktu se sítí, jehož si nikdo nevšiml.

 

 

 

Počasí relativně přálo, dopoledne dokonce občas vysvitlo i sluníčko. Na druhou stranu se účastníci turnaje dočkali také deště, naštěstí to ale bylo jen pár kapek, žádný přívalový liják, takže to zvládli nejenom borci na hřišti, ale dokonce i diváci vedle něj, z nichž se mnozí nenamáhali jít se ani schovat. Olina Lorencová a Jarkou Bělíčkovou se pak staraly o útroby nejen hráčů, ale i diváků turnaje, jídla a pití bylo, co si čí hrdlo ráčilo. Fantastickou tečkou pak byl o páté odpolední příjezd kryrského cateringového krále Petra Ulkeho se seletem divočáka, které prý ještě nedávno pobíhalo pod rozhlednou, kterýžto kulinářský skvost pro tuto příležitost připravil pan Paták. A že si chuťové pohárky všech přítomných užily měrou vrchovatou, o tom jen při pohledu na pekáč není myslím pochyby.

 

 

Bezmála čtyřicítku fotografií najdete ve FOTOGALERII a jubilejní, 10. ročník turnaje O POHÁR STAROSTY zaslouží samozřejmě i čtvrthodinový videozáznam. Tady je: