PETR ULKE K SVÁTKŮM DOBRÉ NÁLADY

16.03.2012 23:44

 

Pana Petra Ulkeho není myslím třeba v Kryrech představovat. Z tandemu Kruml & Ulke („malej a velkej“) je tím vyšším z dvojice RestArtů a jestliže jsme k rozhovoru o loňském Svátku dobré nálady v Kryrech přizvali Ivana, letos jsme několik otázek položili právě Petrovi, který před nedávnem oslavil své šestadvacáté narozeniny.

Co nás tedy čeká a co nás, doufejme, nemine?

Svátky dobré nálady jsou za dveřmi - loni poprvé je mělo celé na starosti sdružení RestArt. Byla to největší akce, kterou jste zatím uspořádali?

Určitě ano, baví nás velké výzvy. Loni jsme si sáhli až na dno svých sil a vyzkoušeli si, co všechno se dá ještě zvládnout. Ale hlavně, na čem se pro příště dá zapracovat a co případně vylepšit. Takové věci se nedají realizovat bez dostatečného finančního zabezpečení a pomoci města a spousty super lidí kolem nás.

12. ročník Svátků dobré nálady trval plné tři dny - ten letošní je plánován pouze na dva. Proč?

Je to dáno hlavně tím, že nám letos „Svátek dobré nálady“ kalendářně nenavazuje na víkend, tak jako tomu bylo v minulých letech. A pak je tady také finanční stránka věci.  Větší finanční podpora městem Kryry není z pochopitelných důvodů možná vzhledem k současné ekonomické situaci rozpočtů měst a obcí. Je krize, šetřit se musí všude a my to plně chápeme.

Čeká nás další změna: všechny akce s výjimkou hlavního programu 1. máje se odehrávaly v letním kině nebo pod rozhlednou, letos budou převážně v centru Kryr, na náměstí před městským úřadem. Týká se to i každoročního rockového koncertu?

Rockový koncert (Rockové čarodějnice), proběhnou také na náměstí před městským úřadem - sice v menším rozsahu než v loňském roce, za to bude ale vstup pro všechny příchozí zcela ZDARMA! Dokonce si myslím, že to bude pro návštěvníky i docela příjemná změna. Samozřejmě, že kino má svůj půvab a kouzlo, ale změna je život a třeba budeme překvapeni, kolik lidí přijde. I letos samozřejmě pamatujeme na děti a chystáme pro ně ve spolupráci s místní organizací Svazu žen tradiční pálení čarodějnic spojené s opékáním vuřtů a vypouštěním létajících lampiónů štěstí. Chtěl bych všechny spoluobčany požádat o toleranci a pochopení. I my chápeme, že ne každý holduje takovému druhu zábavy, ale budeme se snažit být maximálně ohleduplní a držet zvukaře i hudebníky na uzdě snesitelné hlasitosti. Mohu slíbit a všechny místní ujistit, že před půlnocí bude hudební produkce zcela jistě ukončena. Děje se tak poprvé, tak si myslím, že se to vše dá, pro jednou, v pohodě vydržet.

Na co osobně byste návštěvníky Svátků dobré nálady pozval Vy?

Snad si každý v programu najde to své a jeho srdci blízké. Já osobně (a mohu si myslím mluvit i za svého malého kolegu, se těším na pondělní rockový podvečer a kapelu Pumpa. Ti dříve narození si pak určitě najdou svůj program dopoledne na 1. máje s  Evou a Vaškem, nebo je třeba nadchne prvomájový průvod a skotský dudácký soubor The Rebel Pipers. Oslavy pak vyvrcholí odpoledním vystoupením pro pamětníky. Nejprve sérii starých rock ´n ´rollů zahraje legendární jedenáctičlenný taneční orchestr Merkur z Rakovníka a pak jej již vystřídá opravdová hudební lahůdka v podobě mezinárodního coverbandu skupiny Smokie s hlavním frontmanem z německého Dortmundu - Frankieho Červenky. Jeho neuvěřitelná barva a podoba hlasu s hlasem samotného Chrise Normana nenechá určitě žádného návštěvníka chladným…

Děkuju za rozhovor.

Závěrem připomínám, že kompletní program slavností najdou zájemci již nyní ZDE.