POSLEDNÍ ZÁPAS PODZIMU

19.11.2017 10:02

Poslední zápas podzimu sezóny 2017/2018 odehrál SK Havran Kryry na domácím hřišti proti fotbalistům TJ Sokolu Domoušice. Střetl se v něm tak aktuálně desátý se čtvrtým týmem tabulky I. A třídy dospělých (skupina B).

 

Hosté, podle umístění v tabulce favorit utkání, měli sice hned od začátku ze hry trochu více, než domácí hráči, nicméně byli to právě kryrští, kdo dokázali střílet góly. Dvacet minut po začátku zápasu zamířil přesně Ondřej Svída, o čtvrt hodiny později přidal druhou branku Richard Jambor a tři minuty před koncem poločasu už to bylo 3 : 0 (opět Ondřej Svída). Škoda, že v poslední minutě dokázali hosté Jiřím Uhlíkem snížit na 3 : 1.

 

Po přestávce totiž vyběhl v dresech Domoušic na pažit úplně jiný tým: Havran jako by na začátku druhé půle přestal hrát. Míč se kopačkám domácích úspěšně vyhýbal, o to častěji byl tak na nohou hostí, kteří po deseti minutách mizerný výkon domácích trestali svým druhým gólem (opět Jiří Uhlík). Domoušice tak stáhly nadějný náskok Kryr na jedinou branku.

 

Domácí začali konečně trošičku hrát. Dokonce za hostujícím brankářem Lukášem Šulcem rozvlnili síť počtvrté, branka však pro postavení mimo hru uznána nebyla. Utkání bylo čím dál nervóznější. Emoce pak „dokapaly“ v pětašedesáté minutě, kdy po zpočátku nevinně vypadající strkanici dvou hráčů přímo pod hlavní tribunou vypukl na hřišti incident, ve kterém došlo i na kopance. Rozhodčí Martin Matas následně vytáhl dvě červené a dvě žluté karty. Zápas byl přitom přerušen na bezmála pět minut.

 

Tohle na hřiště rozhodně nepatří!

 

Co se v 65. Minutě stalo? Začátek incidentu…

 

Incident…

 

Dohrávalo se tedy na obou stranách v deseti. Kryry se dokázaly zvednout a přidat dva góly: pět minut před koncem byl úspěšným střelcem Tomáš Beránek a o tři minuty později se brankově podruhé prosadil Richard Jambor.

 

SK Havran Kryry se po vítězství 5 : 2 posunul na průběžné 8. místo tabulky, na kterém „přezimuje“. Nováček, jehož první krůčky v soutěži I. A třídy dospělých v Ústeckém kraji nebyly jen rozpačité, ale doslova tristní, se tak, doufejme, fotbalově probudil.