RYBÁŘSKÉ ZÁVODY V KOLEŠOVĚ

12.08.2012 20:23

 

Kolešovský „Kačák“ či „Betoňák“ o víkendu 11. a 12. srpna 2012 opustily husy, kachny i ostatní vodní havěť a na jeho březích vyrostlo improvizované městečko ze stanů, dodávek, karavanů a spousty aut, jejichž „espézetky“ jednoznačně svědčily o tom, že se do této malé vísky ležící v okresu Rakovník sjeli rybáři z celých středních, západních i severních Čech.

Dvoudenního klání sportovních rybářů se v Kolešově zúčastnilo celkem 28 borců. Soutěžilo se tentokrát ve třech pětihodinových kolech (první dvě proběhla v sobotu – od 8 do 13 a od 15 do 20 hodin a třetí v neděli od 8 do 13 hodin) na vodní ploše rozdělené (v Kolešově tradičně) do sektorů. Jak mi bylo vysvětleno, jde o objektivnější způsob finálního hodnocení, protože minimalizuje výhodnost losovaného loviště.

Během patnácti soutěžních hodin nalovili soutěže zúčastnění rybáři šupináčů, kteří dohromady měřili nějakých 130 metrů. Všichni byli v souladu s propozicemi soutěže vráceni vodě.

Na prvním místě nakonec skončil pan Jiří Půta, který si kromě jiného odvezl nový LCD televizor. Na druhém místě Petr Záhora, ten domů odjel s digitální videokamerou a na bronzovou medaili dosáhl Václav Sochor (aku vrtačka). Josef Slanař pak byl odměněn za největší úlovek, kterým byl devětapadesáticentimetrový kapr.

Jiří Půta

 

VIDEO VE 3D