SOUSEDSKÉ GRILOVÁNÍ VE STROJETICÍCH

06.08.2017 09:03

 

 

Velmi komorní bylo letošní letní setkání ve Strojeticích. Jakýsi nostalgický pozůstatek někdejších Strojetických poutí, na které uměl místní osadní výbor přilákat i stovky návštěvníků, se letos odehrál na plácku před kulturákem a dlužno podotknout, že tato neveliká prostora bohatě stačila.

 

Jestli jsem dobře počítal, i s kapelou dorazila zhruba třicítka lidí. Ti mohli zavzpomínat při galerii starých školních fotek, která byla instalována na plotu sousedícího stavení, posadit se pod slunečníky k několika málo stolům a dát si pivo, limču, klobásu, stejk nebo bramborák. Děti se za kulturákem projely na koni nebo se na sále spolu s rodiči podívaly na promítání fotografií z některých z předchozích akcí, které ve Strojeticích proběhly.

 

Venku pak vyhrávala kapela Pavouk z Rakovníka. Připravena byla také kulinářská soutěž o nejlepší pamlsek k pivu. Sešlo se celkem šest vzorků, které hodnotili všichni ti, kdo přišli ochutnat. Tři nejlepší byly (ve všech případech šlo o vyhlášené místní kuchařky…) odměněny věcnými cenami, které věnovali sponzoři akce.

 

Ačkoli se sobotní sousedské grilování nedá se Strojetickými poutěmi minulosti srovnávat ani v nejmenším (tady šlo spíš o jakýsi potlach...), všichni, kdo přišli, strávili při dobrém jídle a pití příjemné odpoledne a následně pak i večer.