STAROSTA KRYR MIROSLAV BRDA OSLAVIL 65. NAROZENINY

27.08.2017 08:13

 

Ve stejný den, tedy 18. srpna, jako se narodil například básník a novinář Václav Bolemír Nebeský, jako se narodil rakouský císař a český a uherský král, dále král lombardský a benátský, dalmátský, chorvatský, slavonský a markrabě moravský František Josef I., stejně jako se narodil běžec na lyžích Lukáš Bauer nebo sportovní komentátor Robert Záruba, ve stejný den, jako se narodil režisér Roman Polanski nebo herec Robert Redford, ve stejný den a dokonce i rok, tedy 18. srpna 1952, jako se narodil hlavní představitel dnes již kultovních snímků Hříšný tanec nebo Duch Patrick Swayze, přišel na svět také starosta města Kryry a předseda starostů regionu ve Svazku obcí Podbořanska pan Miroslav Brda.

 

 

Nechali jsme našemu starostovi sestavit horoskop: dozvěděli jsme se z něj, že jako člověk zrozený ve znamení Lva je velkomyslný a nesmírně důležitá je pro něho osobní nezávislost. Má neustále potřebu tvořit, a to v duševní i materiální oblasti. Dbá na to, aby ostatní lidé o něm měli dobré mínění. Symbolizuje ho vznešenost, moc a důstojnost. Osvědčuje se ve vedoucích a odpovědných funkcích, kde může uplatnit své tvůrčí síly. Miluje společnost, zábavu všeho druhu, umění i sport. Je uznáván jako autorita ve vybraných oblastech svých zájmů a aktivit. Má sebedůvěru ve své duševní schopnosti, která poskytuje zdravý optimismus a přístup k řešení problémů. Má snahu záležitosti vyřizovat velkoryse, poněkud všeobecně a nebere přitom na zřetel detaily. Mínění si vytváří jen velmi pomalu a mění ho neochotně. Silná intenzita cítění mu dává odvahu a schopnost vytrvat při realizaci svých cílů a záměrů. To může vést k dosažení nejvyšších vrcholů duševních úspěchů. Často zaujímá postoj „všechno nebo nic", což ho činí nepřístupným ke kompromisům. Ve vztahu ke spoluobčanům nedokáže být neutrální nebo lhostejný. Proto si dělá buď přátele, nebo nepřátele. Má snahu používat finanční a materiální prostředky optimálně ku prospěchu více lidí. Je labužník, miluje vybraná jídla a luxusní prostředí. Dokáže podnikat ve velkém měřítku, plánovat a realizovat své aktivity dlouhodobě. Je, není-li pokažen jinými vlivy, vzorem zářícího, srdečného člověka, který již pouze svou veselou přítomností pomáhá druhým zachovat si duchovní sílu a radost k životu.

 

 

Miroslav Brda se narodil v Podbořanech a dětství a mládí prožil ve Vrbici. Vystudoval strojní průmyslovou školu a pracoval v Jednotě. Od roku 1986 vykonával v Kryrech funkci místopředsedy MNV, po volbách v roce 1990 tu pak byl zvolen starostou. V čele obce působí v náročné veřejné funkci – vyjma čtyřleté přestávky – nepřetržitě a velmi úspěšně dodnes. Významnou měrou se zasloužil o plynofikaci Kryr, trvalou péči o rozvoj zdejšího školství, rekonstrukci Schillerovy rozhledny, zřízení turistické památky Havraní kámen nebo obnovu křížové cesty. V současnosti pak probíhá velká rekonstrukce smuteční síně na městském hřbitově a na hřišti nad školou vybudoval moderní sportovní areál nejen s umělým trávníkem, ale i běžeckou tartanovou dráhou.

 

 

 

 

 

„Velký Míro!

 

Starosto!

 

Přátelé Ti ze srdíčka přejí:

 

Slunce v duši, zdraví v těle,

trable pošli do pr…

Ať máš stále maso do trouby

a chodíš s námi na houby.“

 

 

 

 

 

Tak nějak takhle a velmi podobně se přálo. Ke kulatému životnímu jubileu Miroslavu Brdovi v sobotu 26. 8. 2017 přišla poblahopřát bezmála stovka hostů. 

 

Už dopředu panu starostovi poblahopřál i hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček, který tak s omluvou, že v druhé půli srpna bude s rodinou na zahraniční dovolené, učinil již u příležitosti Svátku dobré nálady. „Život není jen svátkem a oslavou,“ řekl tehdy, „ale každodenní pernou, často namáhavou, zodpovědnou profesní prací.“ A popřál Miroslavu Brdovi především hodně zdraví, štěstí a rodinných i pracovních úspěchů.

 

 

Rodina pana starosty (mimochodem slavil narozeniny spolu se svou dcerou a vnučkou…), jeho či jejich přátelé a známí se sešli při dobrém jídle, pití a country muzice v areálu Soukromého sportovního zařízení manželů Prágerových v Kolešově. Zatancovat veleúspěšný Kankán přišla i Recesse.

 

 

Sám Miroslav Brda pak slavil sportem: i v den oslav svých pětašedesátin si zahrál společně s kumpány ze Sportclubu milovaný nohejbal.

 

 

Takže ještě jednou:

 

VŠECHNO NEJLEPŠÍ!

HODNĚ ZDRAVÍ, ŠTĚSTÍ A SPOKOJENOSTI!