SVÁTKY DOBRÉ NÁLADY JSOU ZA DVEŘMI

13.04.2012 16:33

 

Kryry hlásí splnění plánu. Na Svátek dobré nálady jsou připraveny na 120%!

Tradičně netradiční oslava „čarodějnic“ a Svátku práce s podtitulem PIVNÍ MÁJ opět po roce klepe na dveře. I letos se pořadatelské taktovky ujme agentura RestArt s podporou Města Kryry ve spolupráci s Žateckým pivovarem. Programová náplň se ponese ve stylu návratu hudebních legend. Ačkoliv půjde o 13. ročník, všichni doufají, že nebude smolný. Pro úspěch pořadatelé udělali maximum možného...

V duchu pohanského svátku Pálení čarodějnic a spolu se stavěním májky se v předvečer 1. Máje rozběhne kulturní program na hlavním pódiu přímo na náměstí Čsl. armády před budovou městského úřadu. Hudební rámec „Rockových čarodějnic“ obstará, v návaznosti na ty nejlepší keltské tradice, roudnicko-pražská kapela CLAYMORE, hrající ve stylu tzv. gaelic-rocku. Jejich energický projev je inspirován skotsko-irskou hudbou okořeněnou o specifický zvuk skotských dud. Na ně naváže mladá metalová krev MODESTY & PRIDE z nedalekých Podbořan. A jaký by to byl slet čarodějnic bez pořádné rockové čarodějnice! O to se již postará olomoucký hard ´n ´heavy revival nestárnoucí německé metalové královny DORO se svojí čarodějnou WARLOCK show. Pekelně ohnivý večírek pak uzavře pohodová hard rocková PUMPA, která do návštěvníků napumpuje tu správnou májovou atmosféru.

Do svátečního dne všechny místní obyvatele a návštěvníky města probudí svižná hudba Iši BARÁKA. Před pódiem se vystřídá celá řada místních tanečních a pěveckých spolků a skupin, aby i letos všem dokázaly, že Kryry mají opravdový talent! Jako speciální host z (ne)dalekého Vietnamu se představí milovník českých lidovek Le Quang Dao alias „Zpívající nudle“. Poté přijde řada na odhalení zbrusu nové městské kašny, kterou obdrželo město Kryry jako sponzorský dar. Následovat bude jedno z hlavních hvězdných vystoupení letošních městských slavností a tím není nic menšího než pěvecký návrat dua lidových písničkářů EVY a VAŠKA do Kryr. Recesistický prvomájový průvod všeho pracujícího lidu projde městem v pravé poledne. V jeho čele bude pochodovat skotský dudácký band THE REBEL PIPERS. Na pestrobarevný průvod naváže průjezd alegorických vozů, motocyklů, bicyklů, šlapohybů a všelikeré jiné techniky. Oslavy pak vyvrcholí odpoledním vystoupením pro pamětníky. Nejprve sérii starých rock ´n ´rollů zahraje legendární jedenáctičlenný taneční orchestr MERKUR z Rakovníka a pak jej již vystřídá opravdová hudební lahůdka v podobě mezinárodního coverbandu slavné skupiny SMOKIE s hlavním frontmanem z německého Dortmundu - Frankieho Červenky. Jeho neuvěřitelná podoba hlasu s hlasem samotného Chrise Normana určitě nenechá žádného návštěvníka chladným. To vše ještě oživí doplňkový program v podobě pouťových atrakcí, velkého jarmarečního prodeje, dětského koutku a nesmíme ani zapomenout na možnost návštěvy znovuotevřené více než stoleté Schillerovy rozhledny.

Celý programý blok je přístupný po oba dva dny oslav naprosto ZDARMA! Pořadatelé navíc zajistili svoz návštěvníků z nedalekých Podbořan a Vroutku speciálním autobusem až na samotné místo oslav.

Zároveň se tímto pořadatelé obrací i na všechny lidi dobré vůle. Na všechny ty, kteří je chtějí podpořit a přitom se i skvěle pobavit:

„Vyzvěte spoluobčany, přátele, kamarády i kolegy, spojte své síly a připravte se na letošní prvomájový průvod! Vyvěste fangle, ozdobte vozy, vybavte se transparenty, mávátky a naleštěte své veterány. Pokusme se společnými silami úspěšně navázat na fantastický téměř hodinový průvod z loňského roku a třeba ho i překonat! Vylaďte své tuningy, motocykly, velocipédy, koloběžky i tříkolky a zapojte se spolu s námi do příprav. Taktéž vybízíme prodejce a stánkaře, zejména ty, kteří prodávají netradiční sortiment, propagují lidovou tvořivost a staročeská řemesla. Přihlaste se do jarmarečního prodeje, pokud jste tak dosud neučinili!“

Kompletní program jakož i další podrobné informace o autobusové přepravě a další pokyny naleznou již dnes všichni návštěvníci slavností i případní zájemci o stánkový prodej na:

www.pivnimaj.cz

Co si přát závěrem? Snad jen hezké počasí s oblohou bez mráčků plnou zlatavého sluníčka a úsměvy na tvářích všech spokojených návštěvníků. Ať se letošní oslava svátků jara, lásky, hudby, lahodného moku, voňavých klobás a dalších radostí ze života promění v nevšední příležitost k odreagování se od starostí všedních dní...

Za Sdružení RestArt

Ivan Kruml