UTKÁNÍ PŘÍPRAVEK

29.09.2016 07:00

 

Ve středu 28. 9. 2016 se na hřišti Tatranu Podbořany s domácími týmy přípravek (mladší i starší) utkali fotbalisté Havranu Kryry.

 

 

 

Vzhledem k tomu, že mí dva vnoučci (6 a 3 roky) od září působí právě v podbořanském dresu, ocitl jsem se jako kryrský dopisovatel v poměrně schizofrenní situaci. Vnukům – a ti kloučci fotbalem neuvěřitelně žijí - jsem samozřejmě musel vehementně držet pěsti, nicméně barvy Kryr jsou mi pochopitelně bližší, než ty podbořanské. Naštěstí tohle dilema za mne vyřešili samotní hráči obou přípravek, kteří se nakonec rozešli smírně: mladší přípravka v poměru 7 : 7, starší 11 : 11.

 

 

Pokud se zápasu těch nejmenších týče, zpočátku měli jednoznačně navrch kryrští borci. V prvních minutách utkání utekli svým soupeřům hned o tři branky a zdálo se být rozhodnuto. Jenže nebylo. Hráči Tatranu zmobilizovali své síly, přiblížili se Havranům na rozdíl jediného gólu a od té doby se hrála kopaná poměrně vyrovnaná a sítě branek se vlnily tu na jedné, tu na druhé straně. Fotbal to byl vrcholně čistý, fauly se v podstatě nepískaly. Ocitl-li se pak některý z malých fotbalistů na trávníku, okamžitě se zvedal a zapojoval se zpátky do hry. Úžasné bylo nasazení všech hráčů, ještě úžasnější – a to bych chtěl vyzdvihnout – podpora ze strany rodičů. Ti totiž zápas prožívali daleko více než jejich ratolesti, které se potili na pažitu.

 

 

Nabízím v malé fotogalerii pár obrázků a z videoalba vnoučků i krátké video: