ŽIHELSKÝ SBOR VYSTOUPIL VE STEBNĚ

18.12.2016 09:34

 

 

Kostel Sv. Jana Křtitele ve Stebně dávno – stejně jako mnoho jiných sakrálních památek v Čechách – svému původnímu účelu neslouží. Otevírá se tak veřejnosti jen několikrát ročně, nicméně když už se otevře, pak to vždycky stojí za to.

 

Nejinak tomu bylo i v sobotu 17. prosince 2016, kdy v jeho prostorách uspořádal tradiční Vánoční koncert stebenský osadní výbor. Pozvání i letos přijal Žihelský pěvecký smíšený sbor pod vedením sbormistryně Martiny Rambouskové, který Stebno zařadil do šňůry své Vánoční tour 2016, během níž vystoupil (a ještě vystoupí) o letošním adventu hned patnáctkrát.

 

Stebenské koncerty jsou proslulé široko daleko. A tak se i tentokrát sešlo tolik lidí, že připravená místa v kostele zdaleka nestačila. Celkem si přišlo Žihelský pěvecký sbor poslechnout více než tři stovky posluchačů. Ti si během hodinového programu vyslechli řadu nejen vánočních písní v netradičním aranžmá. Zpěváky a muzikanty sboru na závěr odměnili, bouřlivým, dlouho neutichajícím potleskem, jímž si vynutili i několik přídavků.

 

Pro všechny účastníky akce bylo připraveno také občerstvení: chlebíčky a na zahřátí čaj nebo svařené víno. Atmosféra byla sváteční, vřelá a srdečná. Osadní výbor Stebno se zkrátka opět vyznamenal.