6. REPREZENTAČNÍ PODNIKATELSKÝ PLES

11.02.2017 23:25

 

 

Plesy v Kryrech jsou záležitostí tradiční. V minulosti tu bývaly, jak připomněl při zahájení v pořadí již 6. reprezentačního podnikatelského plesu Mgr. Kamil Kraus („Hledal jsem to v kronice…“), plesy sklářské, chovatelů nebo masňaček. Do dnešních dní přežily různé bály maškarní, v Kryrech se koná ples myslivecký nebo – nedávno jsme o něm psali – hasičský. Ten má na svém vrubu o padesát ročníků víc než ten, o němž se zmíníme dnes.

 

Reprezentační podnikatelský ples proběhl v sobotu 11. února 2017 a sto dvacet vstupenek bylo prodáno už v předprodeji. A další lidé samozřejmě přišli rovnou do sálu Sokolovny. Podruhé ples pořádal sám Petr Ulke, který se před několika měsíci rozešel s Ivanem Krumlem, aniž by to – a já to na tomto místě zdůrazňuji - na úrovni plesu zanechalo sebemenší stín.

 

 

 

 

Tradičně byla bohatá tombola (více jak čtyři sta cen), jako pokaždé příchozí čekal uvítací drink, jako vždycky bylo součástí plesu občerstvení na stolech a v předsálí ušlechtilý raut. Nechybělo ani předtančení, dámská volenka s kytičkou (kdyby časový program plesu nebyl ve skluzu, ještě jsem ji stihnul natočit, takhle říkám, že je mi to líto… na druhou stranu jsou ale video nebo fotografie opět pouhou ochutnávkou atmosféry, která tu panovala a samozřejmě nezaznamenávají vše) a závěr patřil AFTER PARTY s DJ.

 

 

 

Podnikatelský ples přinesl vyjma tradičních záležitostí také novinky:


  • jako první bych zmínil kapelu – o hudbu se totiž na rozdíl ode všech předchozích ročníků, kdy vyhrávalo uskupení FUNNY ORCHESTRA, postarala na tomto plese premiérově rodinná squadra ELEMENTS MUSIC, tedy Šárka, Pavel, Jakub a Filip Richtárechovi z Podbořan. „To je radost, když takhle pěkně hraje celá rodina,“ okomentoval jejich sympatické vystoupení Kamil Kraus. A hráli a zpívali skutečně pro všechny – od dechovky po české i zahraniční hitovky.
  • na druhém místě bych chtěl zmínit fakt, že Petr Ulke, ať jakkoli pouze o pár týdnů, přesto předběhl dobu: totiž prvně se v sále nekouřilo. Zákaz kouření platil pro celou Sokolovnu, stolky s popelníky byly předsazeny do chodby před předsálím. „V první řadě si kouření na sále nepřála kapela,“ vysvětlil mi k tomu Petr Ulke, „za další se od března kouřit nebude stejně nikde.“

 

 

Co podotknout závěrem?

 

6. reprezentační podnikatelský ples je, alespoň co se tradice týče, tím nejmiminkovatějším ze všech kryrských plesů. Byl-li však pošesté, nepochybně se dá o tradici hovořit. Určitě je (co se vstupného týče…) tím v Kryrech nejdražším, ale také nejluxusnějším. Mít město pod Schillerovou rozhlednou operní scénu, pak bych se jej nebál nazvat „Plesem v Opeře“.

 

Nabízím krátkou FOTOGALERII a zhruba čtvrthodinové video.

 

Ještě před tím mi však dovolte, abych na tomto místě vyjmenoval také sponzory akce, bez jejichž přispění by se ples neuskutečnil:

  • Město Kryry, Město Podbořany, Chmelařský institut, Autodíly Jakub Kulíšek, Manželé Tomášovi, Mototechna Podbořany, Anna Semerádová, František Lorenz, Karel Duchoň Žatec, Marius Pedersen, Ing. Vladimír Nesvadba, Korus, Kadeřnictví Fürstová, Václav Fürst, Petr Čapek, Jiří Čapek, Trafika Klára, Slaninová, Keri Tatoo, Kadeřnictví Matheislová, Kavo Blšany, Autoopravna Krupička & Raichl, Pavel Vtípil, Ondřej Dragula, Jiří Hurt, Rudolf Krebs, Jiří Hess, Šilhánek a syn, Emil Paták, Ing. Milan Rubín, REMAX Pavel Hassman, Štěpán Mokroš, Rehabilitace Janákovi, Hudba FO3, Kristína Gubíková, Olga Lounová, Eva a Vašek, Kofola a.s., Nowaco, V-AUTO Žebrák, Josef Chejnovský, Věra Poborská, Evžen Smékal Valov, Jakub Hyka, Ing. Pavel Pavelka, VEKO nápoje Žatec a Drogerie Linhart Kryry.