7. REPREZENTAČNÍ PODNIKATELSKÝ PLES

22.02.2018 07:18

 

 

Již po sedmé se u nás pod taktovkou agentury Petra Ulkeho s podporou města Kryry odehrál v sobotu 17. února reprezentační podnikatelský ples. V kryrské plesové sezóně, která pamatuje bály sklářské, chovatelů nebo masňaček, přičemž do dnešních dní přežily různé plesy maškarní, ples myslivecký a hasičský, jde o akci skutečně reprezentativní (zde nejreprezentativnější), na níž se sponzorsky podílí podnikatelské subjekty nejen z našeho města, ale i širokého okolí: z Podbořan, Blšan, Žatce a dalších a dalších.  A stejně jako kdykoli v minulosti to byla příležitost – především pro ženy – blýsknout se v róbách, které na zahrádce nebo za plotnou prostě nevyužijí. A kdo na plese byl, dá mi nepochybně za pravdu, že těch žen učesaných, voňavých, nalíčených a pěkně ohozených přišlo bezpočet.

 

 

Sál kryrského kulturního domu se tak po osmé večer zaplnil: nebylo tu našlapáno k prasknutí, ale místa k sezení byla obsazena. Jako pokaždé na příchozí čekal uvítací drink a v předsálí se bylo po celou dobu akce možno posilnit skvostným rautem. Občerstvení bylo připraveno i v tanečním sále na stolech.

 

Co letos chybělo, to byl na pódiu představitel města. Moderátor večera Karel Fiala ale přečetl krátkou starostenskou zdravici, jíž Miroslav Brda všechny účastníky plesu pozdravil a popřál jim příjemnou zábavu.

 

Veronika Sailerová a Martin Bubeníček

 

Ples byl zahájen předtančením: Veronika Sailerová a Martin Bubeníček z taneční školy Fénix v Lounech představili pětici klasických tanců. To bylo dobře, protože melodie tanga nebo kwik-stepu už do konce plesu nezazněly. K tanci i poslechu po celý večer vyhrávala skupina Elements, a to skladby nepoměrně modernější a mladší těch, které jsem před chvílí jmenoval. Před půlnocí pak se sérií písniček vystoupila také Klára Kolomazníková, někdejší členka dívčí skupiny Holki.

 

Klára Kolomazníková

 

 

Na plese nechyběla bohatá tombola a připravena byla i oblíbená dámská volenka, při níž pánské osazenstvo sálu sahalo do útrob svých peněženek nikoli za účelem nákupu nějakého ušlechtilého moku, jímž by svlažili hrdlo, ale pro pořízení květiny. Zbývá podotknout, že výtěžek této součásti plesu byl věnován nejmenším obyvatelům Kryr – putoval totiž na účet mateřské školy Pohoda.

 

 

 

 

 

 

FOTOGALERIE