BLESKOVÝ ROZHOVOR

29.03.2015 19:31

Už je to opět tady. Největší kryrská sláva, tedy Svátek dobré nálady (ten letošní má pořadové číslo XVI…), klepe na dveře. Opět bude v režii sdružení RestArt a my jsme se ptali Ivana Krumla, co nás čeká - a nemine.

Už popáté bude letos Svátek dobré nálady v Kryrech v režii RestArtu. Bude narozeninový dort?

Vidíš, to mě vůbec nenapadlo, že je to již pátá realizace. Třeba se někdo najde a ten dort nám upeče (smích)

Jaká byla tahle pětiletka pro RestArt? Co se změnilo, co je jinak, co zůstává stejné?

Určitě velká zkušenost a poznání, že některé dobré skutky a záměry bývají často po zásluze potrestány. Ale s tím se už musí v tomto oboru činnosti počítat. Jinak se myslím nic nezměnilo, „RestArťáci" jedou stále dál...

Co si (a tím samozřejmě i Kryrům…) sdružení RestArt k pátým narozeninám nadělí?

Nic zvláštního nepřipravujeme, jen pokračovat v trpělivé práci pro naší „domovinu" a nezklamat očekávání jak radních, tak i běžných návštěvníků našich akcí.

Nejste už s celým svým týmem trošku unavení? Nedochází nápady?

Tak může se to někomu zdát, určitá únava tu může být. Navíc nikdo není imunní proti osobním a rodinným trablům a ty se bohužel nevyhnuly ani nám. Ale jsme odhodlaní jít dál a pracovat se 100% nasazením.

Jak je to s penězi? Shání se po čtyřech ročnících, které už jste v Kryrech organizovali, lépe nebo hůř? A můžeš prozradit, na kolik dva dny Svátku vyjde?

Snad jsme již dokázali, že to, co děláme, děláme dobře a naše aktivity dávají smysl i přinášejí očekávané ovoce. Takže se nám otevírají dveře ke zdrojům malinko lépe než v letech předešlých. Každopádně bez podpory města a všech sponzorů i podporovatelů bychom těžko naše záměry realizovali.

Letošní rozpočet se pohybuje někde kolem 170 tisíc korun.

Čím nás letos překvapíte? Na co se můžeme těšit, na co bys nás chtěl pozvat především?

Kompletně jsme obměnili vizuály plakátů a promo bannerů s novými modelkami. Snad se budou líbit. Pokud se podaří vše doladit tak, jak má, tak letos nás čeká při čarodějnickém sletu ohňová show. Na 1. máje se budou moci návštěvníci svézt v obrněném transportéru. U příležitosti 70. výročí od ukončení války nás poctí svou návštěvou posílená military sekce. Svůj tábor rozloží v lokalitě před kostelem. Tamtéž proběhne po skončení průvodu výřad nejen historických vozidel a motocyklů. V neposlední řadě bude možné se nechat vyfotografovat i s děvčaty z plakátů.

A na co vás z programu pozvat především? Určitě se může starší generace těšit na vystoupení populární lidovky známé z TV Šlágr „Veselá trojka" a ti ostatní si jistě nenechají ujít exkluzivní vystoupení skvělé revivalové kapely „Kroky Michala Davida". Ale každý si určitě v programu najde to své...

Díky za rozhovor.