ČESKOKAMENICKÁ MAŽORETKA 2014

03.05.2014 08:15

„Možná je troufalé říci, že jsme si do České Kamenice jely pro zlato,“ svěřuje se paní Irena Uldrichová, vedoucí kroužku mažoretek z kryrské základky. „ovšem o co je pak krásnější pocit, když jsme si ta zlata odvážely hned dvě!“

 

Soutěže „Českokamenická mažoretka" se naše děvčata zúčastnila v sobotu 26. 4. 2014 již potřetí s vědomím, že teď to vyjít prostě musí. Do Kamenice se jelo opět v plném počtu, všechny tři věkové kategorie – celkem osmdesát lidí včetně rodičovského doprovodu.

 

 

Samotná cesta proběhla naprosto v poklidu, prezence byla rychlá a prostorové zkoušky se povedly. Pak už jen převlékání, česání a líčení. Poslední úpravy a šlo se na parket.

 

První vystoupila nejmladší Koťata se skladbou Popelka, bohužel jejich řady byly dosti prořídlé díky nemocem. I tak holčičky zvládly své vystoupení bravurně a zasloužily si velký aplaus od diváků nejen z řad přítomných rodičů.

 

Poté nastoupily Perličky v nových kostýmech a s novou skladbou „I was born to love you“ od skupiny Queen. „Předvedly vynikající výkon,“ konstatuje Irena Uldrichová, „který jsem od nich ani neočekávala. Velice se snažily a dokázaly, že na takové soutěže právem patří.“

 

 

Nakonec ovládly plac nejstarší Neon Stars s hůlkami a oslnily nejen porotu, ale i většinu obecenstva. Zazářily! Perfektní synchron ukázaly i s pompony. A možná i díky tomu, že v tomto složení byla děvčata v České Kamenici naposledy (rozutečou se totiž po prázdninách na střední školy), užila si své vystoupení na maximum a bylo se na co dívat!

 

Při vyhlašování výsledků plakala nejen obě čtvrtá místa - Koťata a Perličky - ale i dvakrát zlaté Neon Stars. K tomu je na místě podotknout, že v České Kamenici hodnotily čtyři porotkyně v 6 kategoriích (kostým, hudba, náročnost, synchron, výraz, celkový dojem). Bodové hodnocení každé disciplíny 1 – 10, maximum bodů v celkovém součtu bylo 240.

 

Koťatům utekla medaile o jediný bod – získala jich totiž 194, zatímco bronzové mažoretky z Benešova nad Ploučnicí 195. Našim nejstarším se pak povedl husarský kousek: z maximálně možných 240 bodů jich získala plných 238!

 

 

„Chci poděkovat všem rodičům a příbuzným,“ říká na závěr Irena Uldrichová, „kteří nás podporovali nejen na místě, ale i na dálku. Poté všem svým mažoretkám za skvělé výkony, díky kterým vím, že to, co dělám, nedělám zbytečně. Za báječnou atmosféru a podporu, kterou si vzájemně vytvořily právě kryrské mažoretky. Teď však nesmíme usnout na vavřínech, jelikož nás čekají ještě dvě velké soutěže a jedna z nich je již v neděli 11. května v Postoloprtech.“

 

Foto: Irena Uldrichová