DIETRICH V TISKU

30.03.2012 07:37

 

Tak konečně:  registrace občanského sdružení Dietrich, jehož cílem je (mimo jiné…) záchrana kostela Narození Panny Marie, byla po mnohatýdenních odkladech provedena 12. 3. 2012.

Dietrich, jak jsme již informovali má také svoje vedení: v jeho čele stojí pan Michal Toušek, místopředsedkyní se stala ing. Věra Kudrnáčová a členy Josef Hurt, Aleš Nevečeřal a Petr Hradil.

Sdružení Dietrich už také zaregistroval regionální tisk. „Mladí v Kryrech se už nemohli dívat na tamní chátrající kostel,“ napsal například v Regionu Podbořanska Jan Vnouček, „a rozhodli se, že se ho pokusí zachránit.“ Zmínka o novém občanském sdružení v Kryrech se objevila také v Žateckém a Lounském deníku.

Připomínám, že první akcí nového kryrského občanského sdružení bude brigáda - to u příležitosti DNE PAMÁTEK (18. 4.), v rámci které bude kostel Narození Panny Marie vyklízen (uklízen) a připravován tak na případné stavební práce. „Tímto zveme všechny,“ píše se na serveru občanského sdružení, „kdo by nám chtěli pomoci.“

Sraz u kostela je v uvedený den v 9,00 hodin. „S sebou si krom pracovního oděvu vezměte prosím i nástroje, které budou při úklidu potřeba,“ vyzývá DIETRICH na svém webu, „košťata, kyblíky, lopaty, atd.“

Pro případné zájemce bude na místě také někdo, kdo komukoli zodpoví jakýkoli dotaz týkající se sdružení, případně rovnou poskytne přihlášku.