DÍVČÍ VÁLKA PODBOŘANSKA

08.09.2018 16:21

 

Dívčí válka Podbořanska, to je srandasportovní odpoledne, které putuje po obcích našeho regionu už plných čtrnáct let. Jeden rok tuto milou akci uspořádají například ženy ze Staňkovic, druhý rok z Vroutku. V roce 2018 se o organizaci soutěže postaraly Kryry. Akce proběhla v sobotu 8. 9. 2018 a pozdravit a zahájit ji přišel i starosta města Miroslav Brda.

 

 

 

 

 

Ve sportovním odpoledni pro ženy jde o klání ve veselých, netradičních sportovních disciplínách, v nichž soutěží ženská družstva reprezentující tu či onu obec. V dnešní osvícené době se tak jedná o soutěž genderově vrcholně nevyváženou, dlužno však říci, že tady to nikomu nevadí. Jednotlivé týmy připraví každý po jedné disciplíně, v níž se soutěží. Většinou jde o veselé štafety – tu je na sebe potřeba navléci horu připraveného šatstva (a jsou to občas unikátní kousky, v nichž se po vsích kdysi dávno producírovaly naše babičky…) a doběhnout v nich ze startu do cíle, jindy jde o běh s koštětem mezi kužely, přičemž pomyslným štafetovým kolíkem, jímž se štafeta předává další soutěžící, je likvidace nafouknutého balónku. Nikoli rukama nebo nohama, ale částmi těla, které nebudu raději ani jmenovat (Proč? Přece #MeToo…). A tak dál.

 

 

V Kryrech se 14. sportovního odpoledne zúčastnilo pět družstev: hned dvě přijela ze Staňkovic, po jednom pak ze Stebna, z Vroutku a posledním byly domácí Kryry. Ty soutěžně totálně propadly, nakonec skončily beznadějně poslední. Jedinou disciplínou, v níž zazářily, bylo pití piva dlouhým (navíc děravým…) brčkem, což se však do závěrečného hodnocení nepromítlo, neboť šlo o disciplínu nesoutěžní. O třetí a čtvrté místo se ziskem stejného počtu bodů podělily ženy z Vroutku a ze Stebna a stejně tak se dělilo první a druhé místo - mezi obě staňkovická družstva.

 

 

 

 

 

Ke zdárnému průběhu odpoledne, na němž se sponzorsky podílelo Město Kryry, Petr Ulke, Květinka  A. Semerádová, DZS Kryry p. Korecký, AGC Kryry, Vladimír Nesvadba a místní Klub žen, přispěly i dva drobné kulturní vstupy: čarodějnice  z Kryr svým tancem a ženy ze Stebna scénkou ROKENROL.

 

 

 

 

 

Za fotografie (celá FOTOGALERIE) děkujeme slečně Adéle Bělíčkové a kraťoučké video najdete ZDE.