HASIČSKÝ PLES

17.01.2014 20:00

Je pátek, 17. ledna 2014. Kryry, sál kulturního domu, dvacet hodin. Dobrý večer na v pořadí již třiapadesátém Hasičském plese, který pořádá místní SDH. V tomto roce tak trošku jinak, možná také trochu skromněji, což hasičskému bálu na atraktivitě v nejmenším neubralo, možná naopak.

Přišlo více než 160 lidí. Tedy méně, než v předchozích ročnících, což ale rozhodně nebylo na škodu věci. V řadě první se na plesy chodí tancovat – a letos bylo i na hasičském plese kde. Parket určitě nezel prázdnotou a tančící páry měly dostatek prostoru občas i k dech beroucím tanečním kreacím. Kuřáci (ačkoli kouřili stejně vášnivě, jako kdykoli jindy, jen jich prostě bylo méně…)o poznání méně obtěžovali své nekuřácké kolegy a tento rok neměl nikdo důvod slzet, dusit se či umírat pro nedostatek vzduchu. Zásadní fronty na občerstvení se rovněž nekonaly – i to nelze jinak, než kvitovat s povděkem. Místa v sále bylo dostatek, stojící se – řečeno s Šimkem a Grossmannem - neměli důvod vrhat na sedící. O hudební doprovod večera, noci i časného rána se postaral pan Jiří Jirásek (Sprint). Co se ostatních kulturních vložek týče, pak na začátku plesu vystoupily pouze kryrské mažoretky Neon Stars Kryry. Chyběla téměř tradiční břišní tanečnice (za to děkuji…), chyběla i Recesse (možná škoda…). Nuda ale ani tak nebyla. Nakonec i tombola byla tradičně bohatá - a dostalo se na více lidí.

Třiapadesátý hasičský ples byl prostě pěkný. K nasátí atmosféry tohoto svátku našich hasičů nabízím několik fotografií, ze kterých pohoda a dobrá nálada prýští a na závěr tohoto příspěvku i krátké video. Kdo chceš tedy nasát atmosféru této události, neváhej a mrkni také naň.

SDH Kryry patří za pěknou akci chvála a velký dík.