NEPĚKNÝ ZÁVĚR PĚKNÉHO ZÁPASU

22.04.2018 11:29

 

V sobotu 21. 4. 2018 se na hřišti SK Havranu Kryry odehrál zápas 1. A třídy dospělých mezi fotbalisty Kryr a Dobroměřic. Podle dosavadního průběhu soutěže se mělo jednat u duel Davida s Goliášem (Kryry na aktuálním desátém místě tabulky, Dobroměřice zatím druhé), šlo však o utkání vyrovnané, bohaté na šance a diváci se dočkali i pěkných gólů.

 

Dobroměřičtí měli od úvodního hvizdu ze hry sice víc, avšak domácí Kryry dokázaly kontrovat z brejkových situací. Úspěšně dokázaly eliminovat útočné snahy soupeře a ještě v první půli jednogólový náskok (střelec Libor Maliňák) hostí smazaly pěknou brankou (Petr Míček).

 

I v druhém poločasu se vedení ujali hosté (Alois Šebek). Na jejich druhou branku dokázali kryrští Havrani ještě odpovědět (Ondřej Svída), na víc ale neměli. Třetí gól v jejich síti (Tomáš Kyncl) na sebe nenechal dlouho čekat a čtvrtý (opět Tomáš Kyncl) padl ze situace, kdy domácí gólman při ostřelování vlastní branky vystřihl dva zázračné zásahy, bohužel pak si neposedně poskakující míč nad jeho hlavou nešťastně sám srazil do branky. Bylo rozhodnuto.

 

Do konce zbývaly tři minuty. Možná pět. Havrani se zmohli na poslední nápor. Útočili po hezkém pasu z vlastní poloviny a na branku se z pravé strany hnal sám hráč číslo 8 Miloš Nítek. Dvacet metrů před brankou však byl zastaven likvidačním zákrokem soupeřovy 18 (Jan Baňka), který jej tvrdě smetl na trávník. Obránce nemohl zasáhnout míč, ten už byl z jeho dosahu, jednoznačně šel po útočníkovi. Pár minut před koncem, za rozhodnutého stavu, s brutalitou vymykající se lidskému chápání. Rozhodčí zákrok nepochopitelně ohodnotil jen žlutou kartou. 

 

 

Domácí hráč se po chvíli těžce zvedl z pažitu, ještě chvíli vydržel stát na nohou a zjevně otřesený procházel před rozehráním přímého volného kopu po hranici šestnáctky. Pak zkolaboval.

 

 

Nosítka a po chvíli i příjezd vozidla rychlé záchranné služby. Nepěkný závěr jinak velmi pěkného utkání. Zbývá dodat, že podle informací vedení SK Havranu Kryry je Miloš Nítek z nemocnice už doma. Nevybíravým zákrokem Jana Baňky utrpěl otřes mozku.

 

 

FK Dobroměřice se vítězstvím nad SK Havranem Kryry posunul na 1. místo tabulky, domácí zůstávají na místě 10.