NOHEJBALOVÝ TURNAJ „O POHÁR STAROSTY“

11.06.2018 08:35

 

Petr Václavík (74) v akci...

 

Nohejbalový turnaj „O pohár starosty“ je prazvláštní soutěž. Nejenom, že se v sobotu 9. června uskutečnil po třinácté a jednalo se o dvanáctý ročník, ale nohejbaloví plejeři bojovali i o pohár, který žádným pohárem vlastně není. Jde totiž o jakousi repliku Schillerovy rozhledny. Tu ze zbytků zrcadel vytvořil v roce 2006 u příležitosti stého výročí zmíněné dominanty Kryr pan Petr Václavík. Ve stejném roce a při téže příležitosti se pak uskutečnil nultý ročník turnaje, který se stal pěknou tradicí.

 

12. ročníku, který se mimochodem hrál ve vražedném vedru, se zúčastnilo sedm družstev: 

 

Zastupitelstvo města Kryry

 

AGC

 

Stebno

 

Strojetice

 

 

AK Blšany

 

Firma Lorenc 

 

Sportclub 

 

Z tohoto titulu se nehrálo ve skupinách na dvou hřištích (Pavel Šilhánek i tentokrát půjčil hřiště na svém pozemku, velký dík...), ale hrál každý s každým, a to na dva sety. Nekonalo se pak žádné semifinále a finále, o vítězích a poražených rozhodly vzájemné duely.  

 

 

Nejúspěšnějším týmem bylo nakonec družstvo Františka Lorence, které ve všech zápasech ztratilo jediný set. Na druhém místě skončili borci ze Strojetic a třetí příčku obsadili hráči ze Stebna.

 

 

Zbývá podotknout, že pod turnajem bylo organizačně podepsáno město Kryry společně se Sportclubem a že nešlo o akci ryze sportovní, ale i společenskou. Přítomní tak nejen potrýznili těla vrcholnými sportovními výkony, ale dobře se také najedli a nechyběl ani nějaký ten lahodný mok. Především to ale bylo o setkání lidí – těch totiž, obávám se, v době internetu a sociálních sítí valem ubývá.

 

FOTOGALERIE

(Za fotografie děkuji také Olině Lorencové a Pepíku Vágnerovi)