OSLAVA MDŽ

11.03.2014 04:45

V neděli 9. března 2014 uspořádala kryrská organizace Českého svazu žen tradiční oslavu MDŽ. Uskutečnila se – (alespoň co já pamatuji) jako vždycky - na sále Sokolovny.

Popřát zhruba padesátce žen, které do kryrského kulturáku našly v nedělním odpoledni cestu, přišel i starosta města Miroslav Brda spolu s místostarostou Vojtěchem Michálkem. Pan starosta pak v úvodu slavnostního setkání přednesl kratičký projev, v němž ženám poděkoval za jejich práci a popřál všechno nejlepší.

Popřát přišly také nejmladší kryrské mažoretky, Koťata. Po jejich nevydařeném vystoupení na podnikatelském plese připravena a rozhodnuta podat ten nejlepší výkon. Jenomže sokolovna je pro ně doslova zakletá. Na parketu nastoupené mažoretky na první tóny skladby čekají marně. Podotýkám k tomu, že po zkušenosti právě z Podnikatelského plesu se technika před začátkem oslavy MDŽ vyzkoušela a fungovala – a najednou ani pípnutí…

Školkové holčičky opouštějí parket – a některé, chuděry, zase se slzičkami v očích. A tak to tedy ne… bleskově se rozjíždí záchranná akce. Selhavší techniku je potřeba nahradit notebookem: ten se do sokolovny během pár minut dostat prostě musí. Telefonuje se Kamilu Krausovi, který bydlí nedaleko a zmíněným přístrojem disponuje. Leč ouha: bývalý ředitel kryrské základky není dosažitelný, neboť dlí v Oráčově. Paní Kazáková, která má notebook v knihovně hned nad sálem, přítomna na oslavě MDŽ není – a než se jí telefonuje, jestli by nemohla na vteřinku přiběhnout, nabízí se paní Dolejšová a přes půl Kryr pro kýžený aparát chvátá domů. Než se ale stihne vrátit, techniku se podaří uvést do funkčního stavu. Vše je zachráněno a nejmenší kryrské mažoretky tentokrát vystoupí.

Zbývá podotknout, že i přes několikaminutové zdržení vystoupení Koťat se oslava MDŽ v Kryrech vydařila. K tanci i poslechu vyhrával Iša Barák, pro všechny bylo připraveno i drobné pohoštění a každá z přítomných žen si odnesla také kytičku.