PENALTA TO SKUTEČNĚ NEBYLA (Kryrská kopaná se odrazila ode dna)

08.10.2017 09:49

V rámci I. A třídy dospělých fotbalu v Ústeckém kraji domácí SK Havran Kryry na začátku sezóny zrovna nezářil.

 

Alarmující byl pak především počet branek, který našim plejerům byli soupeři schopni nasázet: Ervěnice 6 (kontrovali jsme jedinou brankou), Podbořany 8 (vzmohli jsme se, byť na domácím hřišti, také jen na jednu), Spořice 8 (těm jsme dokázali vsítit góly „dokonce“ 2), prostě hrůza, děs a běs.

 

Kryrští fotbalisté, v tabulce tehdy beznadějně poslední, se však ode dna dokázali odrazit. První vlaštovičkou bylo domácí utkání s Kláštercem, kde jsme remízovali, a především díky vynikajícímu výkonu brankáře pak získali druhý bod za vítězství v penaltovém rozstřelu. Na hřišti Dobroměřic jsme pak dokázali zvítězit v poměru 2 : 1, v Postoloprtech jsme sice opět prohráli, nicméně už tak nějak normálně, více fotbalově nežli hokejově, tedy branky jsme dostali 3 a žádnou nedali.

 

V sobotu 7. 10. 2017 jsme pak na svém hřišti přivítali tým z Chomutova a sehráli s ním velice vyrovnané utkání, jehož výsledek však zdánlivě ovlivnil rozhodčí. Jenom desítky vteřin před koncem zápasu totiž neodpískal penaltu, která by (pravděpodobně) Havranu zajistila 3 body. Při čáře pokutového území byl faulován kryrský fotbalista, byl však nařízen přímý, nikoli pokutový kop. Až při zkoumání videozáznamu utkání („živě“ jsem to viděl na jednoznačnou desítku), jsem se pak panu rozhodčímu musel v duchu omluvit: v nejednoduché situaci rozhodl správně a přesně – kryrský útočník byl skutečně faulován před hranicí jedenáctky, nikoli za ní.

 

Dal jsem si tu práci, předmětný okamžik jsem ze záznamu vystřihl a zvětšil. Ať jakkoli jde kvalita obrazu tímto krokem dolů, je evidentní, že penalta to doopravdy být nemohla.

 

 

V penaltovém rozstřelu pak Havran Kryry opět zvítězil a připsal si do podzimní tabulky spravedlivé dva body.

 

Celý záznam obou poločasů i penaltového rozstřelu: