PETR ULKE - rozhovor

12.04.2017 17:51

Svátek dobré nálady je za dveřmi. Tento rok již osmnáctý v pořadí. Organizátorem největší kryrské akce je opět pan Petr Ulke, jehož jsem požádal o krátký rozhovor.

 

Spočítáš, kolika Svátků dobré nálady ses ty, Petr Ulke, fyzicky účastnil?

Snad asi všech… čeká nás už 18. ročník, takže jsem pamětník. Samozřejmě nešlo ani v dětském věku nesledovat, co se okolo děje, pravda je ale taková, že tehdy mě nejvíc zajímali asi kolotoče. Později, to už v učení, jsem se Svátku dobré nálady zúčastňoval po boku pana Šíra za grilem.

 

A vystřelíš teď hned od boku, na kolika z nich ses podílel jako organizátor?

Jéje – to musím počítat (kratičká pauza): pokud se nemýlím, v roli organizátora to bude letos moje šestá slavnost, z toho čtyři se uskutečnily po boku Ivana Krumla a letos do toho jdu podruhé sám.

 

Jak se podle tebe Svátek vyvíjí, v čem je lepší, v čem horší?

Myslím si, že dobrým krokem bylo přesunutí veškerého konání na náměstí, tedy do centra našeho městečka, a tím to celé ucelit. I když letní kino mělo bezpochyby své kouzlo (a je myslím škoda, že chátrá…), bylo relativně daleko a vyžadovalo dvojnásob úsilí ve všech oblastech. Dvakrát technické zázemí, které bylo nutno zajistit, občerstvení, které také nemohlo chybět, stěhování toho všeho, bylo toho dost, co dnes odpadá.

Nechci říkat, co je v současnosti horší a co lepší, nakonec to sám neumím dost dobře ani posoudit. Vždy jsem se ale snažil (nebo jsme se s Ivanem snažili), udělat vše ke spokojenosti návštěvníků a nezklamat důvěru jak města, tak hlavně návštěvníků oslav. Ale samozřejmě, že vždy je co zlepšovat.

 

Pojďme k tomu nadcházejícímu Svátku: předpokládám, že bude tři dny? Co se v Kryrech bude dít?

Ano, také letos nás čeká třídenní maratón. Máme opět možnost využít celého víkendu a svátečního pondělí. Takže:

29. 4.: ZAČÍNÁME - občané se mohou těšit na oblíbené Igloo na Fčely z Mostu.

30. 4.: Čarodějnice – ulicemi Kryr projde tradiční průvod čarodějnic, který vyrazí v 16:30 hodin od Sokolovny. Tento rok drobná změna, protože čarodějnice nepotáhnou až ke starostovům, ale starosta za nimi přijde k městskému úřadu, kde bude vyhrávat country kapela. Čarodějnice si tu s prvním mužem Kryr zatancují, zatočí se na kolotoči (asi už bez něho…?) a kryrští hasičtí dobrovolníci jim připraví jako každoročně hranici, kde si budou moci podpálit své stroje a upéct vuřta.

ROCKOVÉ ČARODĚJNICE - od 18:00 hodin. Na náměstí se představí čtyři kapely: Real Incident, (heavy-hard rock z Ústí nad Labem), Alike (rock-crossoverová kapela z Velešína u Českých Budějovic), Schlak (crossover-rock'n'roll z Teplic) a Full Time (rock Podbořany).

Ve 22:00 rozzáří kryrský klenot, Schillerovu rozhlednu, ohňostroj.

PRVNÍ MÁJ - dopolednem nás provede tradičně Iša Barák (možná i s Petrou Peterovou) a tentokrát je doplní začínající sólová hvězda Filip Richtárech.

Ve 12:00 hodin nás čeká prvomájový průvod.

Následovat bude (hvězda hlavně pro posluchače TV Šlágr) Marcel Zmožek, do Kryr odpoledne přijede i o adventu hodně chválené uskupení ze ZUŠ Rakovník s názvem Grippeds a na závěr se představí Klára Kolomazníková, členka bývalé kapely Holki, která se dala na sólovou dráhu.

Přijedou koníci, budou, už jsem to zmínil, kolotoče, Mickey a minnie a spousta dalšího. Vyjma kulturního osvěžování se bude hosty Svátku čekat i osvěžení ve formě tankového piva z Plzně a chybět nebudou ani spousty dobrého jídla.

 

Na co bys ty osobně chtěl pozvat, na jakého hosta se těšíš ty sám nejvíc?

Asi nemám osobního favorita. Nicméně bych rád návštěvníky 18. svátku dobré nálady pozval mezi své přátelé, kamarády a spoluobčany; aby si užili oslavu, která je pro ně. A to i díky, a já bych chtěl na tomto místě poděkovat, podpoře Městského úřadu Kryry a jeho kulturně školské komise a samozřejmě i všech sponzorů, bez jejichž přispění by se taková akce dnes nedala vůbec realizovat. Pevně věřím tomu, že si v Kryrech na přelomu dubna a května každý najde to své.

 

Díky za rozhovor.