PODBOŘANSKÉ LETNÍ SLAVNOSTI

01.07.2013 21:24

V pátek a v sobotu 21. a 22. června 2013 ožily Podbořany tradičními letními slavnostmi. Ty letošní s podtitulem „staré oslavy s novým obsahem“ pod dirigentskou taktovkou sdružení RestArt Ivana Krumla a Petra Ulkeho.

Sešlo se, především pak v sobotu večer na vystoupení Václava Neckáře, tisíce a tisíce lidí. Po oba dva dny měly možnost poslechnout si kvalitní muziku, dobře se najíst a napít, zasoutěžit si (třeba v plážovém volejbalu), prostě vysadit, odpočinout si, pobavit se.

Všeho, o čem jsem se zmínil, bylo k dispozici měrou vrchovatou. Program, už to na těchto stránkách zaznělo několikrát v různých upoutávkách, byl nabitý – navíc různorodý a každý si v něm mohl vybrat to svoje.

Jen ve stručnosti připomenu páteční vystoupení podbořanské skupiny FULL TIME, KATT, DYMYTRY nebo revivalové SMOKIE či PUMPY.

New Age Of Smokie

V sobotu pak od pravého poledne zněly městem hity 60., 70. a 80. let, a to jak těch z české provenience, tak i ze světa. Představil se Richard Tesařík, divokými rytmy strhlo bubenické uskupení TAM TAM BATUCADA, s písničkami Michala Davida přijeli protagonisté muzikálu „Děti ráje“ nebo zazpívala skupina Koblížci. Ohňovou féerií pak ozářila náměstí skupina PA-LI-TCHI, aby nakonec vystoupil i Václav Neckář.

Richard Tesařík

Václav Neckář

Po obě odpoledne provázel vystoupení na hlavním pódiu i bohatý doprovodný program. Zmínil jsem již turnaj v plážovém volejbalu, otevřeno bylo také rodinné a mateřské centrum Jonáš, které především v sobotu doslova praskalo ve švech, o poznání méně lidí pak navštívilo podbořanské kino, kde byl také – a rovněž především pro děti – připraven hezký program včetně loutkového divadla.

Co říci závěrem?

Kdo v Podbořanech byl, třeba si rád s filmovou reportáží (či fotogalerií) z této akce zavzpomíná. Kdo nebyl, třeba s chutí nasaje atmosféru těchto povedených dvou dní, kterým, dlužno závěrem podotknout, přálo i počasí.