PŘÍLEŽITOST NEDALEKO KRYR

14.03.2017 08:07

Máte doma milovníka bojových sportů? Láká vás karate? Nejbližší klub této sportovní disciplíny máte doslova za humny!

 

Karate klub Outlaw Shotokan najdete v Kolešově, jen dva kilometry za Strojeticemi. V těchto dnech pořádá nábor nových členů, a to jak začátečníků, tak i těch, kdo už se s karate setkali.

 

  

 

Co je to vůbec karate? A co Shotokan?

 

SHOTOKAN (japonskou kaligrafií krásně:  松濤館 ) je styl karate, který byl vypracován z různých bojových umění Gichina Funakoshiho - na obrázku vpravo - (1868-1957) a jeho syna Giga (Yoshitakeho) Funakoshiho (1906-1945). 

 

Karate klub Outlaw Shotokan je klubem, který cvičí tradiční karate. Zaměřuje se jak na sportovní vyžití dětí a mládeže, tak i na trénování dospělých. Je klubem, kde se mísí nadšení jeho členů s osobním a obětavým přístupem trenérů. Klubem, který ctí základní duchovní principy, které uplatňuje v Do-Jo: pokoru, trpělivost a disciplínu.

 

 

Setkání karate klubu probíhají vždy v sobotu odpoledne v areálu Soukromého sportovního zařízení (SSZ), které v Kolešově vybudovali manželé Prágerovi. V jeho prostorách, jejichž součástí je i nová tělocvična (Do-Jo), se dnes scházejí nejenom členové klubu karate, je i tréninkovou základnou společnosti Trivis, která se zabývá výcvikem bezpečnostních složek a členů integrovaného záchranného systému. V únoru tu například proběhl jejich Zátěžový kurz.

 

V létě se s Karate klubem Kolešov můžete účastnit také týdenního soustředění.

 

Součástí areálu (možnost mimotréninkového vyžití) je vířivka, trampolína, bazén nebo se můžete projet na koních. Jestliže rodiče dovezou děti, mohou během jejich cvičení usednout v klubové restauraci – je tu od piva (Gambrinus 10⁰ a 11⁰), přes limonády (točené či v lahvích) nebo moky percentuálně výrazně kvalitnější prostě všechno. Dá se tu i najíst – sice to regulérní restaurace není, nicméně pominu-li gurmánské vychytávky v podobě utopenců, chipsů nebo oříšků, pak například smaženého sýra a hranolků se tu dočkáte vždycky.

 

Kdyby pak byla nálada, sobotní večery bývají v klubovém šenku věnovány živé country muzice. V SSZ se dá také přespat: lůžková kapacita zařízení je dnes více než šedesát míst.  

 

 

 

 

 

Bližší informace na telefonním čísle 603 274 001 

nebo na e-mailové adrese lprager@seznam.cz.