ROCKOVÉ ČARODĚJNICE

30.04.2011 23:53

Jestli bylo sobotní ráno a celé dopoledne skvostným jarním dnem plným sluníčka, pak odpoledne se obloha náhle zatáhla těžkými dešťovými mraky. V kryrském letním kině odehrálo před několika desítkami diváků uskupení THE DIOPTRIE a stihli to také MODESTY & PRIDE, nicméně během vystoupení skupiny KRLEŠ dopadlo do hlediště letňáku prvních pár kapek, aby se v několika minutách solidně rozpršelo.

Účastníci programu Rockových čarodějnic obsadili těch pár skromných míst pod různými střechami či přístřešky, kterými letní kino disponuje – a strávili pod nimi více než hodinu. Mizérie. Čím dál častěji zvedali lidé hlavu k obloze, která však zlepšení příliš nevěstila. Odešel ale málokdo – a tím ve finále neprohloupil.

„Kde jsou ty čarodějnice?“ tázal se kdosi, „Že by ty mraky rozehnaly…“ A i když se na zbytek programu a na hojnější účast publika skepticky dívali i pořadatelé akce, čarodějnice dorazily.  Na začátek vystoupení skupiny ELÁN REVIVAL – spolu s nimi se mraky nad Schillerovou rozhlednou skutečně roztrhaly, dokonce znovu vysvitlo sluníčko. Bylo jen o poznání chladněji než před deštěm.

 

A tak v sobotu odpoledne došlo i na zapálení ohně a „urožnění“ Morany. Kromě té si děti – a nejen ony - na ohni opekly také špekáčky.

 

 

V podvečer pak vystoupila skupina DYMYTRY a o osmé večer KISS PRAHA. Dostalo se i na ohňostroj, který byl plánován na půl desátou, rachejtle však byly odstřeleny až ve tři čtvrti na jedenáct. O patnáct minut později ještě jednou sprchlo, tentokrát však déšť neměl dlouhého trvání. Na skalní příznivce rocku tak čekalo ještě vystoupení  R+MEMBER´S  CLUB – RAMMSTEIN Revival  a od půlnoci zahrála skupina KRUCIPüSK.