STROJETICKÝ ŠMOULÍ DEN

22.06.2013 18:48

Den dětí připravil Osadní výbor Strojetice pro své nejmenší nikoli 1. června, což koresponduje s kalendářem i zvyklostmi, ale až o tři týdny později. Říkám naštěstí. První červnový den bylo totiž děsivé počasí, byla zima a pršelo, zatímco sobota 22. 6. 2013 byla prozářená sluníčkem a bylo sucho a teplo.

Ve Strojeticích tento den vyrostla před budovou pošty šmoulí vesnice. Kulisy byly nádherné a celá ves doslova zmodrala. Za Šmouly totiž nešly zdaleka jenom děti, přidala se k nim i celá řada dospělých; a jestli se strojetičtí (pouze cvičně, bez oficiálního zápisu) pokusili dostat v jednom okamžiku na jedno místo co nejvíce Šmoulů, pak se myslím docela zadařilo – alespoň já jsem jich na společné fotografii napočítal pětatřicet, což je myslím velice solidní číslo.

Ve šmoulí vesničce byla pro děti připravena celá řada atrakcí a soutěží. Nechyběl taťka Šmoula (pan Josef Kolář jako úhlavní organizátor této milé akce), nechyběl Gargamel a měl s sebou i kocoura Azraela, který s dětmi střílel na terče s kuší.

O třetí odpoledne dorazili také kryrští hasiči, kteří měli pro děti oblíbenou pěnu, občerstvit jste se mohli grilovanými stejky a pivo bylo jako křen.