ÚSPĚCHY KRYRSKÝCH DĚTÍ

16.06.2018 06:59

 

O úspěších kolektivů kryrských dětí píšeme poměrně často. Ať už jsou to mažoretky nebo třeba fotbalisté přípravky, která právě ukončila skvělou sezónu, ve které za sebou nechala ostatní týmy své kategorie dýchat skutečně jen prach zpod jejich kopaček. Jsou tu ale i jednotlivci, solitéři - teenageři, kteří dobré jméno našeho města prezentují i daleko za jeho hranicemi.

 

Dívka Talent 2018

Natalia Kutsyn ze Strojetic je patnáctileté děvče, které se zúčastnilo soutěže „Dívka Talent 2018“. To proběhlo v prostorách žateckého Domu dětí a mládeže 27. dubna.

 

V soutěži, která je určena pro dívky, které mají zájem o módu a pohyb a nebojí se zúročit svůj talent v rámci celorepublikové soutěže, musely soutěžící zvládnout čtyři disciplíny – rozhovor s moderátorem, aerobic, volnou disciplínu (u které si samy zvolily téma) a nakonec získat přízeň porotců při módní přehlídce. 

 

Naše Natálie zabodovala a umístila se za slečnou Minaříkovou ze Žatce na fantastickém druhém místě. Obě dívky tak postupují do semifinále této soutěže, které proběhne v červnu v Plzni.

 

 

Narama seito

Plzeňský oddíl karate Narama uspořádal v západočeské metropoli v neděli 13. května 2018 turnaj Narama seito. Jde o prestižní turnaj s bohatou tradicí, jehož 1. ročník se uskutečnil již roku 1998 a každoročně se jej účastní 150 až 200 karatistů. Vzhledem k tomu, že japonské „seito“ lze do češtiny přeložit jako „žák“, je zřejmé, že se jedná o soutěž začínajících vyznavačů tohoto sportu určenou především mládeži do 18 let, která soutěží v kata a řízeném kumite. Soutěžilo se ve více než ve 20 kategoriích, přičemž v každé z nich se vyhlašoval absolutní vítěz, kterého určilo pořadí z obou zmíněných disciplín.

 

Třináctiletá Anna Semerádová z oddílu Karate Outlaw Shotokan, které má svou základnu v Soukromém sportovním zařízení manželů Prágerových v Kolešově, je karatistkou, která trénuje pouhých deset měsíců. V kategorii starší žákyně v Plzni vybojovala první místo v kumite, druhé místo v katě a získala tak i pohár absolutního vítěze.

 

Ještě jednu úspěšnou karatistku je na tomto místě třeba zmínit: ačkoli Karolína Rajchmannová bydlí v Kolešově a nikoli v Kryrech, má s naším městem společného opravdu dost: minimálně to, že tu loni ukončila své působení v mateřince Pohoda a letos v místní základce úspěšně absolvuje první ročník svého studia. Krom toho je členkou kryrských mažoretek (Cherrios). I ona (karate trénuje 5 měsíců) na Narama seito bodovala a odvezla si z Plzně 2 stříbrné medaile.

 

Prágerův karatistický oddíl získal v západočeské metropoli další úspěchy – neznamená to nic jiného, než že jde o velmi solidní sportovní klub. A i když to tak úplně do tématu individuálních úspěchů kryrských dětí nespadá, zmíním na závěr ještě Lubošovo angažmá v Kryrech, kde se prezentoval na hodině Zumby.

 

Jak? Přijel do Kryr s TAEBO. To je poměrně nový sport, který do Evropy přivezli na sklonku minulého tisíciletí Němci Dorothee Müller a Frank Magnus, kteří v listopadu 1999 poprvé prezentovali toto cvičení na IFAA mezinárodním kongresu fitness a aerobiku v Berlíně. Jde o intenzivní skupinové cvičení s hudbou s využitím prvků bojových sportů a umění. Je určeno opravdu pro každého, kdo chce zlepšit svoji kondici, zhubnout či formovat své tělo, zpevnit se či zesílit, užít si zábavu při tréninku a vyčistit si hlavu.