ZIMNÍ LIGA MLADŠÍCH ŽÁKŮ V KRYRECH

30.03.2019 23:18

Odvážný počin kryrských fotbalových nadšenců

Již druhé zimní období mohou trávit kryrští fotbalisté tolik nepopulární zimní přípravné období na novém hřišti s umělým povrchem. Nebyl by to snad ani Lukáš Hájek - sekretář mládeže, trenér dospělých i těch nejmenších „Havranů", obrovský fotbalový nadšenec - kdyby nepřišel s novým, pro naše město neotřelým nápadem: pro letošní zimní období vymyslel a s dalšími nadšenci také uskutečnil v Kryrech doposud nevídaný projekt - zimní fotbalovou ligu mladších žáků, tedy zimní soutěž fotbalistů narozených v roce 2006 a mladších.

 

Od prvního kola, které se uskutečnilo dne 16. 2. 2019, bylo jasné, že se ve městě pod Schillerovou rozhlednou rodí opět velmi zajímavý projekt, který má neskromně nakročeno stát se trvalou zimní zastávkou pro mnoho fotbalových týmů. Prvního ročníku se zúčastnila mužstva hned tří okresů: (Louny, Rakovník a Slaný). Papírově nejsilnějším měl být tým Slavoje Žatec hrající jako jediný z účastníků krajskou soutěž (všechna ostatní družstva hrají soutěž pouze okresní). „Papírové“ předpoklady však vzaly brzy za své  - od prvních kol bylo zřejmé, že lídry prvního ročníku budou týmy domácích Havranů a chlapců z FK Hředle. Obě mužstva totiž procházela turnajem bez zaváhání a ve vzájemném souboji si za remízu 4 : 4 body rozdělila. Bylo tedy jasné, že rozhodovat o celkovém vítězi bude skóre. Žel pro naše mladé fotbalisty byli borci FK Hředle střelecky aktivnější, a tak si po zásluze odnesli ze zimní ligy pohár pro vítěze.

 

 

Domácí Havrani však rozhodně nezklamali: herně si vedli velmi dobře a pouze menší produktivita v útoku je připravila o celkový triumf. Zbylá čtveřice týmů byla vyrovnaná, čemuž odpovídají také výsledky. Nejvíce bodů ze zúčastněných družstev nasbíral Tatran Podbořany: se ziskem 7 bodů obsadil v zimní lize třetí místo, čtvrté skončili Zlonice ze slánského okresu, pátý pak skončil Slavoj Žatec a šestí byli fotbalisté Spartaku Lubenec.

 

Závěrem je třeba zdůraznit, že pro žádný z týmů nebyl prioritní zisk bodů a vítězství v turnaji, naopak bylo velmi sympatické, že většina trenérů chtěla po hráčích, aby předváděli kombinační a útočný fotbal plný nápaditých a odvážných akcí.

 

Doufejme, že v příštích letech nezůstane jen u přání všech organizátorů a Kryry se – natrvalo - skutečně stanou zimní zastávkou pro mnohé mládežnické celky, které budou pomáhat dále vytvářet historii zimní fotbalové ligy v našem městě. Letošek jednoznačně ukázal, že potenciál tento nápad má.

 

 

Bc. Tomáš Pták