1. REPREZENTAČNÍ PODNIKATELSKÝ PLES

13.02.2012 10:00

 

Výhradně ve společenském úboru byl umožněn těm, kteří se 11. února 2012 rozhodli strávit večer na

1. reprezentačním podnikatelském plese,

vstup do sálu kryrského kulturáku. Za osobní účasti starosty města pana Miroslava Brdy se tu odehrála bálová akce v Kryrech nevídaná.

Dovolím si hned v úvodu tohoto příspěvku osobní názor – a vůbec nevadí, že se budu opakovat: už několikrát jsem napsal, že vstup sdružení RestArt do kryrské kultury je dosud nedoceněným přínosem. Ples, který pánové Kruml a Ulke našemu městu připravili, je toho důkazem.

„Když Kryry tančí“ zněl podtitul této akce. Zatancovaly naše Perličky, stříbrné mažoretky z Dance Cup Osek 2012. Na parketu se předvedl také Dance Art z Podbořan a pozdě večer i místní skupina Recesse – ta se svým Kankánem, který neurazí a vždycky potěší. Tancovali pak všichni ti, kteří na ples dorazili. O hudební doprovod večera se postarala skupina Funny Orchestra a před půlnocí sál ožil nestárnoucími melodiemi Michala Davida v podání muzikálových hvězd z Dětí ráje.

Připravena byla bohatá tombola, jejíž hlavní cenou byl vepřík (to je sympaticky ušlechtilá krmě…) ale ani ti, kteří v této plesové loterii na selátko nedosáhli, nemuseli rozhodně litovat.

Starostu města, pana Miroslava Brdu, jsme už zmínili. On byl tím, kdo celou akci uvedl a všem přítomným popřál dobrého večera a příjemnou zábavu. Na pódiu se u mikrofonu objevil také farář Josef Hurt, který dorazil kolem deváté večer (odešel s půlnocí…) a představil tady nově vzniklé (resp. vznikající, nicméně se očekává každým dnem jeho schválením MV ČR…) občanské sdružení DIETRICH, jehož cílem je (nejen…) záchrana kryrského kostela Narození Panny Marie. Nakonec výtěžek plesu byl položen na oltář právě tomuto bohulibému dílu, takže na kontě nového kryrského sdružení je uložena první, určitě ne nijak zásadní, nicméně sympatická hromádka korun.

Farář na plese? Tancoval? „Ne, ne,“ směje se otec Hurt, „seděl jsem u pana starosty a hovořili jsme.“ Na otázku, zda tancovat umí, odpověděl, že netuší. A plesu jako takovému prý doslova nepožehnal, nicméně se za něj usilovně modlil.

Myslím, že úspěšně. Ona se totiž akce sdružení RestArt, a mohla by se stát začátkem nové tradice, opravdu vydařila.