Adventní Trik s Gottem

09.10.2012 17:33

 

Tak jako v loňském roce tak i letos připravilo Město Kryry ve spolupráci se sdružením RestArt a s pomocí ZŠ v Kryrech, OS Dietrich a dalších dobrovolníků Adventní jarmark spojený se slavnostním rozsvícením vánočního stromu.

Předvánoční slavnost se odehraje v sobotu 1. 12. 2012 tradičně na náměstí Československé armády.

 Již dopoledne otevřou své stánky prodejci vánočního i spotřebního zboží. Na své si přijdou i milovníci dobrého jídla a lahodného moku. Příchozí se budou moci zahřát pohárkem punče, grogu, svařáku, nebo jen obyčejným čajem či kávou. Ani letos nebudou chybět oblíbené grilované klobásy a steaky, stejně tak i celá řada dalších pochutin jako jsou trdelníky, langoše, perníčky a rozličné vánoční cukroví, které jistě opět provoní celé náměstí.

Celodenní kulturní program odstartuje ve 13 hod. na hlavním pódiu živá hudba. Poté návštěvníky Adventu pozdraví starosta města Miroslav Brda. Celým odpolednem bude pak obyvatele i návštěvníky Kryr provázet Mgr. Kamil Kraus.  Na pódiu se postupně vystřídají žáci a žákyně s pásmem koled a několik tanečních souborů od těch nejmenších až po ty téměř dospělé. Následovat bude komponovaný program „Vánoční kapsář“ mosteckého herce, moderátora, redaktora, zpěváka, malíře a režiséra v jedné osobě - Šimona Pečenky. Představení je určeno především dětskému publiku, a tak si děti mohou vysoutěžit různé drobné dárky a adventní kalendáře věnované městem Kryry.

Kolem 17. hod. vyrazí od místní fary průvod ministrantů a faráře, otce Josefa Hurta – i letos se tak dočkáme božího požehnání adventnímu času. To už bude ladit tu správnou adventní atmosféru ve společném vánočním programu skupina Trik (Dáška a Petr Brehmovi) a hlavní host slavnosti - zpěvák Kamil Emanuel Gott.

Ale to ještě z daleka není všechno. Například na místní faře proběhne „Den otevřených dveří“ s farářem otcem J. Hurtem. Po celý den bude možné shlédnout na náměstí velký slaměný betlém se zvířecí ohrádkou a na základní škole výstavu betlémů. V neposlední řadě se při této slavnostní příležitosti mimořádně otevře pro veřejnost i kostel Narození Panny Marie. Ti nejzdatnější si pak mohou vyšlápnout na Schillerovu rozhlednu. Místní klub vojenské historie připraví pro návštěvníky živý obraz „101 U. S. výsadková divize na frontě v Bastogne o Vánocích 1944“. Nachystáno je i nejedno překvapení, snad si tedy každý příchozí najde v programu to své...

Zájemci o jarmareční prodej mohou kontaktovat p. Petra Ulkeho na tel. č.: 723 510 340 a všichni ostatní, kteří se chtějí o oslavě dozvědět více, nechť navštíví web:

https://advent-kryry.webnode.cz/