HOSPODA NA KOLEČKÁCH

07.07.2018 10:57

 

 

Rádio Blaník opět připravilo pro své posluchače netradiční letní turné. Každý pátek a sobotu vyrazí do regionů v rámci projektu Hospoda na kolečkách. Pochopitelně, nejedná se pouze o samotné pivo. Součástí programu je i točená limonáda, grilované pochutiny a v neposlední řadě i hudební vystoupení.

 

 

Zastávky Hospody na kolečkách ovlivňují přímo posluchači. Stačí napsat „zvací sms“ a vymyslet originální důvod, proč by se měl promotým BLANÍKu stavit právě na daném místě. A to se povedlo právě v Kryrech: paní Věra Synková si ve své SMS postěžovala, že v Kryrech není pořádná hospoda (je pravda, že jedinou zdejší „osvěžovnou“ je pouze Pekárna…) a v sobotu 7. 7. 2018 se na náměstí před obecním úřadem stalo svědkem jedinečné párty, v rámci které se točil nový, za studena chmelený Braník Sládek (s plnou chutí a řádnou hořkostí) nechyběla točená malinovka, grilovaná šunka LE & CO.

 

 

K dobré hospodě patří samozřejmě i dobrá muzika, takže na pódiu vyhrávala nejoblíbenější písničky z vysílání Rádia Blaník Blanická kapela.

 

 

 

 

 

Na náměstí v Kryrech dorazilo v sobotní podvečer na pět stovek lidí. Představena byla právě paní Věra Synková, kterou moderátor Rádia Blaník Petr Brožík pozval k pódiu a krátce ji vyzpovídal. Pár slov prohodil také se starostou města Miroslavem Brdou, který – po paní Synkové – byl tou druhou personou, díky níž Hospoda na kolečkách do Kryr přijet mohla a přijela. Právě on byl tím, kdo akci ve městě pod Schillerovou rozhlednou potvrdil a schválil. „Produkce rádia Blaník přijela ve středu s tím,“ svěřil se, „že mají k dispozici stoly a lavice asi pro osmdesát lidí. To jsem je ujistil, že je to na Kryry málo a že samozřejmě rádi vypomůžeme. Takže jsme poskytli obecní sezení, které využíváme například při Svátku dobré nálady.“

 

 

Nepilo se jenom pivo, neposlouchala se jenom muzika, nebaštila grilovaná šunka. Soutěžilo se. Odměnami pro soutěžící pak byly produkty branického pivovaru a masné lahůdky společnosti LE & CO. Pivovar Braník v rámci akce pustil zadarmo i sud piva. Bavily se prostě celé Kryry.