KRYRY UCTILY PAMÁTKU PADLÝCH

07.05.2015 14:00

U příležitosti 70. výročí konce 2. světové války proběhl ve čtvrtek 7. 5. 2015 ve všech částech našeho města pietní akt. Památku padlých uctili kryrští položením věnců a kytic ve Stebně, v Kryrech (u pomníku na křižovatce ulic Hlavní a 5. května a na hřbitově), v Běsně i Strojeticích.

Při této příležitosti město pod Schillerovou rozhlednou navštívili také vzácní hosté: Pavel Csonka (ČSSD), zastupitel Ústeckého kraje, předseda Výboru pro sociální věci, Václav Beneš (KSČM), zastupitel Ústeckého kraje a Ing. Michal Kučera (TOP 09), zastupitel Ústeckého kraje a poslanec Parlamentu České republiky.

Zatímco ve Stebně se památce padlých přišlo poklonit asi jen deset lidí, v Kryrech už šlo o desítky – a všichni se pak společně přesunuli do Běsna a následně do Strojetic, kde dokonce zazněly salvy z historického kanónu.

 

Tady byl pietní akt ukončen v místním kulturáku, kde bylo připraveno pohoštění a kulturní program. Pan Antonín Synek přednesl vzpomínku na padlé hrdiny, k tanci i poslechu hrála skupina Návraty 1 z Karlových Varů, fantastický vstup přidala paní učitelka Klára Rjabikovová, která zazpívala jak v ruštině, tak angličtině, představili se strojetické děti s krátkou taneční feérií nebo skupina Recesse.