LETNÍ KINO

16.05.2011 06:33

 

Letní kino v Kryrech zahájilo v pátek 13. 5. 2011 svou další sezónu. Luxusně - uvedlo film Davida Yatese „Harry Potter“ s podtitulem „Relikvie smrti (1. část)“, což je filmový přepis (zatím?) posledního dílu populární kouzelnické ságy Joanne Kathleen Rowlingové.

Lord Voldemort se vrátil,“ píše ve své recenzi Janka Ryšánek Schmiedtová, a světě není bezpečno, doba prověřuje charaktery – hodní lidé raději mlčí, nerozhodní se staví na stranu, co má větší šance, a děti dospívají během několika málo vteřin. Je třeba postavit se zlu, které šíří strach, aby mohlo vládnout, je třeba začít bojovat. Harry, Hermiona a Ron opouští své rodiny, vydávají se na nebezpečnou cestu za viteály, ve kterých jsou ukryty kousky duše Pána zla, aby nakonec zůstali sami tři uprostřed ničeho.“

Další poutavou podívanou plnou hudby nabídne biograf pod Schillerovou rozhlednou o týden později, tedy v pátek 20. 5. - animovanou pohádku studia Walta Disneye NA VLÁSKU. Její tvůrci využili nejrůznějších efektů, takže vznikla dobrodružná komedie plná hudby. Celosvětově se ze snímku stal kasovní trhák, který do kin přitáhl nejen malé, ale i velké. Dospívající princezna Locika sní o své svobodě a s pomocí ostatních hrdinů příběhu jej chce uskutečnit. Doslova na vlásku se tak ocitne osud její a jejích přátel, kteří zatím nic netuší o jejím královském původu.

Film NA VLÁSKU vznikl na motivy pohádky bratří Grimmů a jeho režije se ujali Byron Howard a Nathan Greno. Promítá se tradičně od 21,30 hodin a vstupné činí 70,- Kč.

 

 

Kompletní program promítání letního kina najdete na internetových stránkách Letní kino Kryry 2011 (konkrétně ZDE) a už ze zběžné prohlídky tohoto webu je zřejmé, že si filmoví fanoušci v Kryrech budou mít z čeho vybírat a že si přijdou na své.