LÉTOFEST - H3K

14.07.2012 13:14

 

Za divácké fiasko lze označit druhý den kryrského Létofestu, kdy si cestu do letního kina našlo skutečně jen pár jedinců. V osm večer, kdy koncert skupiny H3K z Podbořan začínal, zely ochozy letňáku totální prázdnotou a těch pár lidí, kteří si sem cestu našli, se po sobě jen rozpačitě dívalo. Že by byli kryrští tak pověrčiví, že by se jim v pátek třináctého až natolik rozklepala kolena, že na vystoupení pod Schillerovu rozhlednu nedokázali vyšplhat? Nebo dávali něco tak úžasného v televizi? Padaly snad z nebe trakaře nebo mrzlo, až praštělo? Vstávali snad obyvatelé města v sobotu brzy ráno nějak masově do práce? Nebo je snad padesátikorunové vstupné nad možnostmi většiny místních?

Ne, ne, třikrát ne!

V ulicích Kryr nezřídka slýchám, jak je naše město s kulturou na štíru. Když ale projdu archív portálu KRYRY info zjistím, že jen od začátku roku se v Kryrech odehrálo kulturních akcí hned dvanáct – to pomíjím program XIII. svátku dobré nálady a oslav staletého výročí založení školy. To rozhodně málo není a mnohem větší města nám mají co závidět. Kulturních akcí je tu jako máku, jen zájem o ně je zjevně mizivý.

V osm hodin vystoupily kryrské Perličky a hned po nich přišla na řadu kapela H3K. V několika programových blocích tohle podbořanské uskupení odehrálo hity české pop music posledních let a zahrálo i na přání. Hrstka diváků v publiku byla spokojena, kapela hrála dobře a hlavně, jak už jsem zmínil, česky, což je poslední dobou v našich končinách záležitost téměř nevídaná.

Kdo přišel, určitě nelitoval.