MAŠKARNÍ REJDĚNÍ V KOLEŠOVĚ

14.02.2012 06:46

 

Sobota 11. února 2012 patřila v Kolešově maskám. Na obou bálech, dětském i pro dospělé, se organizačně podílel obecní úřad ve spolupráci s místním sborem dobrovolných hasičů.

 

Maškarní rejdění pro děti aneb Diskotačení se zvířátky

Bezmála šedesátka lidí se sešla tři hodiny po poledni v místním kulturáku, který byl v tuto hodinu určen především dětem; a dlužno podotknout, že ty, které dorazily, neměly šanci litovat jediné promarněné vteřiny.

Dvě hodiny se tu totiž o jejich zábavu skvostně staral tým Jana Ladry a děti si měly možnost zahrát, zazpívat a zatančit s Bárou, myšákem Eduardem i medvídkem Bobíškem. Především obě zvířátka dokázala brzy eliminovat počáteční dětské rozpaky a malí návštěvníci bálu brzy zapomněli i na své rodiče, kteří je doprovázeli.

A koho bylo možno toto kolešovské odpoledne potkat? Masek bylo nepřeberně: od vodníka, přes Batmana a čaroděje nebo Shreka po vílu či zdravotní sestřičku.  A to jsem samozřejmě nejmenoval všechny. Nejsladší byli snad Čmeldové v podání ročních dvojčat Káji a Filipa Rajchmannových.

Kája Rajchmannová

V závěru odpoledne došlo i na vyhlášení nejlepších masek. Jen pro pořádek uvádím, že porota za nejlepší masku označila Vílu (Štěpánka Valuchová), ale o to tu skutečně nešlo. Cenu si zasloužily všechny přítomné děti a organizátorům akce patří za sobotní odpoledne pro děti dík.

Štěpánka Valuchová

 

 

Maškarní bál pro dospělé

Od osmi večer se kolešovský sál zaplnil podruhé. I na maškarní pro ty dříve narozené si našlo cestu zhruba padesát lidí. V maskách i bez nich. O hudební doprovod celého večera se postaral pan Kratina a přes rozpačitý začátek, kdy vyhrával prázdnému parketu, se s přibývajícím časem účastníci bálu lepšili, až nakonec nebylo pod pódiem pomalu k hnutí.

I tady se masky hodnotily, i tady se rozdávaly odměny. Sladké, protože pro nejlepší byl připraven nádherný dort. Což vzhledem k tomu, že například první místo porota udělila hned třem maskám, bylo jen o malém soustu. Ale ani tady se samozřejmě na ceny nehrálo. Šlo tu o příjemné sousedské setkání, přičemž starosta obce jen zalitoval, že si do sálu nenašlo cestu více lidí.

Kdo ale přišel, nelitoval

.