NOVÁ RUBRIKA

05.02.2012 05:44

Náboženství a víra provází lidstvo po tisíce let jeho existence. A zjevně žije i v době, kdy se člověk odpoutal od povrchu Země a zamířil ke hvězdám. Je, ať už v jakékoli míře či podobě, součástí i dnešního života a bylo by bláhové domnívat se, že tak po další stovky nebo možná i tisíce let nebude. Tím spíš, že světský život se s tím duchovním nepere, nezápasí – docela dobře fungují vedle sebe a v tom lepším případě jeden druhý doplňují a obohacují.

 

Otec Josef Hurt

Z tohoto titulu na tyto internetové stránky patří i rubrika, která vedle informací o „světských radovánkách“ bude hovořit i o těch duchovních. O to více, že se v Kryrech konečně začíná zcela vážně mluvit o záchraně kostela Narození Panny Marie a tato z fary vzešlá iniciativa dostává už zcela konkrétní obrysy. V našem městě vzniká občanské sdružení – a já spolu s panem farářem Hurtem s potěšením konstatuji, že zájem projevují především mladí – jehož cílem je právě zmíněná dominanta Kryr. A do budoucna nejenom ta.

 

Co nová rubrika nabídne? Rozhovory s farářem Josefem Hurtem (a nejenom pouze s ním...), jeho pravidelná měsíční „Zamyšlení“ i jiné farní postřehy. Informovat bude také o práci zmíněného občanského sdružení.

 

NOVÁ RUBRIKA