O POHÁR STAROSTY MĚSTA

09.05.2015 10:00

Již 9. ročník nohejbalového turnaje „O pohár starosty“, které pořádá Město Kryry ve spolupráci s místním Sport Clubem, se uskutečnil v sobotu 9. 5. 2015. Už jsem se v minulosti na těchto stránkách zmiňoval o faktu, že onen „pohár“ ve skutečnosti žádným pohárem není, jde o zhruba půlmetrový model Schillerovy rozhledny slepený z kousků zrcadel.

Tento rok se k vzájemnému měření sil sešlo deset týmů. Hrálo se na dvou hřištích a klání to byla, ostatně jako každoročně, lítá a neúprosná. Hrálo se tradičně na dva sety do 10 bodů (beze ztrát); protože se jednotliví hráči v průběhu turnaje ve svých výkonech výrazně lepšili (jedno utkání netrvalo obvyklých deset nebo dvanáct minut, ale šplhala se díky dlouhým výměnám ke čtvrthodině i delším), se dalo očekávat, že turnaj bude ukončen až v pozdních odpoledních hodinách.

To samozřejmě problém nebyl. Trošičku sice zlobilo počasí, v průběhu turnaje i krátce sprchlo, jinak ale nálada byla vynikající, k čemu rozhodně přispěl dostatek kvalitního jídla a pití.

Když jsme u toho – tradiční přípitek na začátku turnaje se tentokrát nekonal. Nevím ani, jak dalece to starosta Kryr Miroslav Brda myslel vážně, když na začátku řekl, že tvrdý alkohol se bude pít až po skončení turnaje a nechal všechny láhve tohoto moku, které byly také příštími cenami, uklidit na mrazák. Pilo se tedy pivo, pily se nealkoholické nápoje – a o to víc se dobře a kvalitně jedlo.

O maso (divočák) se postaral pan Maršík v honitbě Kryry a skvostně ji pak připravil pan Paták z Vysokých Třebušic. Snědlo se úplně všechno…

Jako každý rok se nejednalo o ryze sportovní akci, samozřejmě měla i svůj společenský podtext. Přišla se podívat spousta lidí. Posedět, fandit tomu svému týmu, pobavit se.

Ještě než uvedu nejlepší týmy, musím napsat, že Kryry nechaly opravit severozápadní „tribunu“ školního hřiště. Honosí se nových chodníkem, novými lavičkami, novými schodišti a především pak novým plotem. Vyšším, lepším a kvalitnějším toho předchozího. Dá se přes něj sice pohodlně sledovat dění na hřišti, nedá se přes něj ale natáčet nebo fotografovat… to je ale drobnost, s níž jsem si snad dokázal poradit.

Jak tedy 9. ročník nohejbalového turnaje „O POHÁR STAROSTY“ dopadl?

 

1.       místo                    AGC

2.       místo                    firma LORENC

3.       místo                    Město Kryry (zaměstnanci)

 

Vítězům sláva, poraženým čest. A určitě pozvání na příští ročník. Jubilejní, desátý.