STROJETICKÝ DUATLON

27.09.2016 07:06

„Jsme hrdí nositelé ryzích českých jmen a ideálů Sokolů, obrozenců, vlastenců, zlatých hochů, cimrmanologů… všech, kteří věří, že ve zdravém těle je zdravý duch.“

 

Jan Marek a Leoš Reiterman s rodinami

 

 

V sobotu 24. září 2016 se – za podpory města Kryry – uskutečnil již 23. ročník závodu „Strojetický duatlon“.

 

Letos se tohoto klání zúčastnilo celkem 73 sportovních nadšenců, kteří své síly změřili v běhu, jízdě na kole a znovu v běhu, a to na trati (v hlavní mužské kategorii) o délce 5 km (1. běh), 21 km (jízda na kole) a 4 km (2. běh). Což je třicetikilometrová porce, kterou nejlepší dokázali zvládnout za hodinu a čtvrt.

 

Pokud se počtu účastníků závodu týče, pak letošní ročník patřil k těm nejsilnějším. Na startu jsem potkal i kryrského maratónce Františka Aschenbrennera (jen pár dní po úspěšném absolutoriu Ústeckého půlmaratónu), který se Strojetického duatlonu účastnil poprvé. Své vystoupení tu ale bral jen jako lehký trénink, ve všech třech položkách své kategorie obsadil beznadějně poslední místa. „Přišel jsem si to užít, pobavit se,“ prozradil.

 

Pobíhalo se a do pedálů šlapalo v bezprostředním okolí Kryr: běžecké tratě vedly ze Strojetic ku Březnici a zpět, na kole se jelo po trase Strojetice - křižovatka bývalý mlýn – Kryry – Černčice – Mukoděly - křižovatka za přejezdem u rybníka – Kryry - křižovatka bývalý mlýn - Strojetice. 

 

Co dodat? Počasí bylo skvostné, nálada vynikající, sportovní výkony ojedinělé. Bohatou fotogalerii Luboše Proška najdete ZDE a já nabízím krátké video ze začátku závodu, jen pro ochutnávku atmosféry této tradiční akce.

 

VÝSLEDKY