TISKOVÁ ZPRÁVA

28.05.2013 04:51

STARÉ OSLAVY S NOVÝM OBSAHEM SE BLÍŽÍ

 

Pro letošní rok je pod dramaturgií Podbořanských letních slavností podepsáno Sdružení RestArt, a tak lze v programovém profilu očekávat nejednu změnu.

Oslavy proběhnou ve dnech 21. - 22. června s podporou Města Podbořany a ve spolupráci s produktovým partnerem Žateckým pivovarem. Hlavním partnerem slavností bude Severočeská vodárenská společnost a.s. a mediálním partnerem Rádio Blaník.

Průběh oslavy příchodu léta kromě jiného obohatí i velká bubenická exhibice, ohňová show, zpřístupnění místních kostelů, hlubanské vodní tvrze a otevření městského muzea. Ještě větší prostor než obvykle bude věnován dětskému divákovi. Kromě venkovní dětské scény umístěné v prostoru památníku Rudé armády zůstane pro návštěvníky otevřen i kulturní dům. Zde ti nejmladší spolu s rodiči naleznou svůj azyl v Rodinném a mateřském centru Jonáš, kde pro ně budou nachystány nejrůznější činnosti. O něco větší děti dostanou svůj prostor v interaktivním programu přímo na kinosále kulturního domu. Nejenom rodiče si pak ve foyer budou moci dát v klidu třeba šálek kávy a při tom si prohlédnout malou výstavu z historie starého a nového kina v Podbořanech. K nahlédnutí budou, kromě jiného, i městské kroniky a kroniky kin podrobně mapující jejich činnost od roku 1964.

Hlavní program odstartuje v pátek již od 16 hod. téměř domácí pop – rocková kapela FULL TIME, následovaná o něco tvrdší pražskou formací KATT. Pak již celé náměstí zaplní ostře řezané tóny kytarových riffů a vizuální show jednoho z vrcholů pátečního dne skupiny DYMYTRY. Určité zklidnění plné melancholických hudebních vzpomínek obstarají skvělí New Age Of SMOKIE.   Určitě nezklame ani hard rocková jistota v podobě skupiny PUMPA, aby večer završila opět domácí mladá metalová krev MODESTY & PRIDE.

Sobotní odpoledne až do podvečera bude mít ve své režii famózní kapela FUNNY ORCHESTRA Jaroslava Kleina v komponovaném programu „Letem hudebním světem“, kde zazní vše tak říkajíc od Vlacha až po Bacha. Návštěvníci slavností se postupně proletí dechovkou, country muzikou, českými i světovými hity 60. i 80. let a známými latinsko – americkými melodiemi. Mezi jednotlivými hudebními bloky vystoupí celá řada místních školských a zájmových zařízení ve speciálním programu. Poté již v průběhu večera postupně vystoupí RICHARD TESAŘÍK z Yo Yo Bandu, interpreti z muzikálu Michala Davida DĚTI RÁJE, pop – punkoví KOBLÍŽCI (držitelé Českého slavíka v kategorii „Objev roku 2012“), pop – rockoví EDDIE STOILOW (Český slavík v kategorii „Skokan roku 2012“), bubeníci z TAM - TAM BATUCADA a ohnivá skupina PA – LI - TCHI. Vrchol oslav jistě obstará velký hudební návrat legendy české pop music VÁCLAVA NECKÁŘE se skupinou BACILY. V letošním roce tento umělec oslaví 70. narozeniny a čtyřicáté výročí společného vystupování s kapelou svého bratra Jana Neckáře.

To vše samozřejmě oživí doplňkový program v podobě pouťových a dětských atrakcí a rozšířený stánkový i jarmareční prodej. A samozřejmě nesmíme ani zapomenout na tradiční turnaj v plážovém volejbalu, který se letos kvalifikačními boji rozeběhne již od čtvrtka.

Poděkování patří představitelům města Podbořany za důvěru, pracovníkům dotčených odborů městského úřadu za pomoc a spolupráci, Stanislavě Čapkové za organizaci sportovního klání a dobrovolníkům z RMC Jonáš za koordinaci programu pro děti. Dále pak je potřeba poděkovat za vstřícnost místní jednotce SDH, o. s. Duhový svět, místním farníkům, školským zařízením a dalším nejmenovaným spolupracujícím osobám a subjektům.

Zájemci o podrobný program Podbořanských letních slavností najdou další informace na adrese:

 

www.sdruzeni-restart.cz