VÁNOČNÍ SETKÁNÍ

16.12.2015 16:10

 

V sobotu 12. prosince 2015 se v kryrské sokolovně odehrálo tradiční předvánoční setkání. Akci uspořádal Městský úřad Kryry ve spolupráci s Klubem žen a Zdravotnickým klubem Kryry, přičemž zváni byli všichni obyvatelé města.

 

 

O čtrnácté hodině se jich sešla více než stovka.

 

Připraveno pro ně bylo – krom vánoční výzdoby sálu – sladké pohoštění a káva. A dárek od Města. Nepochopil jsem sice, proč byl takový prezent určen u příležitosti vánoc výhradně ženám, nicméně paní Hana Baladová mi vysvětlila, že (cituji:) „kytky se chlapům přece nedávaj…“ Přitom se vůbec o žádné květiny nejednalo, protože vedení města rozdávalo (skutečně jenom příslušnicím něžného pohlaví) keřík nebo snad stromek (po několika telefonátech se mi podařilo zjistit, že se jednalo o koniferu - amatérští botanikové, na rozdíl ode mne vědí, oč jde). K tomu přání; samozřejmě, že nejen k hezkému a klidnému prožití vánočních svátků, ale i nadcházejícího roku.

 

 

V rámci odpoledne vystoupily děti z mateřské školy, se skotačivou taneční skečí pak skupina Recesse, to vše laděno do vánočního hávu. Mezi tím – a pak i celé odpoledne a v podvečer – vyhrával Jiří Holubička s Išou Barákem.

 

Děti z kryrské MŠ

 

Jiří Holubička a Iša Barák

 

 

O zábavu a hezké sousedské setkání bylo v Kryrech zkrátka postaráno měrou více než vrchovatou. Vánoční setkání bylo milou a důstojnou akcí, solidně navštívenou… nakonec konifer byla rozdána celá osmdesátka.