ADVENT 2013 - tisková zpráva

16.11.2013 07:57

Tak jako v předešlých letech tak i letos připravilo Město Kryry ve spolupráci se sdružením RestArt a s pomocí ZŠ v Kryrech, OS Dietrich a dalších dobrovolníků Adventní jarmark spojený se slavnostním rozsvícením vánočního stromu.

Předvánoční slavnost proběhne tradičně na náměstí Československé armády, tentokráte však trochu netradičně až druhou adventní neděli 8. 12. 2013 pod „taktovkou“ hlavního mediálního partnera Rádia Blaník.

 

 

Již dopoledne otevřou své stánky prodejci vánočního a dárkového zboží. Na své si přijdou milovníci dobrého jídla i lahodného moku. Příchozí se zahřejí šálkem čaje či kávy, pohárem punče, grogu nebo svařáku a přitom si v klidu poklábosí se svými blízkými, přáteli a kamarády. Ani letos nebudou chybět oblíbené grilované klobásy a steaky, stejně tak i celá řada dalších pochutin jako jsou trdelníky, langoše, perníčky, ale i zabíjačkové speciality a rozličné vánoční cukroví, které jistě provoní celé náměstí.

 


Odpolední kulturní program odstartuje ve 14 hod. blanický moderátor.  Na pódiu se postupně vystřídají místní žáci a žákyně 1. a 9. třídy s pásmem koled a básniček, kryrské mažoretky Perličky a menší i větší tanečníci z tanečního klubu Power Of  Dance. Následovat budou soutěže a hry o věcné ceny věnované Rádiem Blaník.

Poté již návštěvníky potěší hlavní hudební host adventní slavnosti Standa Hložek s pásmem svých největších pěveckých hitů. Po skončení vystoupení všechny podpisuchtivé potěší jeho autogramiáda.

 

Slavnostní atmosféru také podpoří Základní škola v Kryrech, v jejichž prostorách proběhne velká výstava betlémů spojená s ukázkou lidových zvyků. Také bude možné navštívit zpřístupněný kostel Narození Panny Marie a nachystán bude i slaměný betlém s živými zvířaty.

 

Kolem 17. hod. vyjde od místní fary průvod ministrantů a pana faráře, otce Josefa Hurta. I letos se tak dočkáme božího požehnání adventnímu času. Na samotný závěr všechny přítomné návštěvníky pozdraví starosta města Kryry p. Miroslav Brda a předseda kulturní komise Mgr. Kamil Kraus, aby následovalo to, na co se těší všichni malí i velcí – slavnostní rozsvícení vánočního stromu.

 

Adventní finále tradičně obstará společný sborový zpěv PŮLNOČNÍ. Za svitu prskavek, svíček a lampionů, plni sváteční nálady a pokory se pak rozejdeme do svých domovů...

 

 

Zúčastněným partnerům děkujeme za pomoc a spolupráci, příchozím za jejich návštěvu

 a přejeme všem lidem dobré vůle

 ŠŤASTNÉ A VESELÉ VÁNOCE!

 

Za sdružení RestArt – Ivan Kruml