ADVENTNÍ SETKÁNÍ S UNGROVANKOU

11.12.2011 11:53

V sobotu 10. prosince 2011 hostily na tradičním setkání Kryry ždíreckou kapelu Ungrovanka. Sál místní sokolovny sice ve švech doslova nepraskal, přesto se tu sešla dobře stovka lidí. Nikoli především, ale téměř výhradně těch starších. Myslím tím nad padesát let výš – věkový průměr návštěvníků akce brutálně „kazily“ jen členky kryrské taneční skupiny Recesse, které po svém vystoupení tady zůstaly v sále a bavily se s ostatními.

Ve dvě hodiny odpoledne akci „Adventní setkání s Ungrovankou“, kterou pořádal Městský úřad Kryry ve spolupráci s místními organizacemi Českého červeného kříže a Českého svazu žen, odstartovala paní Hana Baladová. Za kryrskou radnici všechny přítomné pozdravil místostarosta města Vojtěch Michálek. Starosta sám tentokrát přijít nemohl, neboť byl plně zaměstnán neodkladnými rodinnými záležitostmi (zabíjačka…), nicméně pan místostarosta se role hostitele ujal se ctí - a s neobyčejnou grácií a elegancí, kterýmiž atributy se prezentoval především na parketu.

Předskokany Ungrovanky byly děti z mateřské školy, které vystoupily pod vedením paní učitelky Lucjukové hned na začátku odpoledne. Vystřídali je studenti základní školy z pěveckého kroužku vedeného paní Světlanou Kudrnáčovou a ty pak svým vystoupením již zmíněná skupina Recesse. Zhruba od půl třetí patřila sokolovna jen a jen Ungrovance. Ta hrála jak k poslechu, tak i k tanci, klasickou dechovku dokázala proložit i skladbami nepoměrně modernějšími, takže ve finále si na své přišli vyznavači všech žánrů.

Stoly, na kterých nechybělo skromné pohoštění (vyjma vánočky se podávala káva a čaj), zely po hodině programu v podstatě prázdnotou, neboť ti, kdo je původně obsadili, pobývali většinově pod pódiem na parketu. Tady byla vidět i babička o francouzských holích trsající rokenrol. Prostě nálada byla vynikající – Ungrovanka hrála i na přání, dokonce v závěru večera sestoupila z pódia na parket a přišla ke stolům, kde písničkou popřála např. paní Petružálkové nebo panu Vaškovi.

 

FOTOGALERIE