ADVENTNÍ SETKÁNÍ VE STEBNĚ

18.12.2011 11:08

 

V předvečer Zlaté neděle 17. 12. 2011 do stebenského kostelíku sv. Jana Křtitele na tradiční akci „Adventní setkání s hudbou, sousedy a přáteli“ dorazila zhruba stovka lidí.

Přivítal je pan Jan Toman, který v krátkém úvodu připomněl, že takováto vánoční setkání jsou ve Stebně již zhruba desetiletou tradicí. Vyhlásil založení sousedské sbírky, jakéhosi „Stebenského sociálního fondu“, který má v budoucnosti posloužit například těm, kteří by se ocitli v sociální nouzi. Poté představil sourozence Lenku Machovou a Jiřího Zelbu, kteří se svými dětmi a Emou Gabrielovou příští hodinu postarali o hudební část tohoto setkání.

Přednesli několik převážně vánočních skladeb, přičemž nebylo možno neobdivovat především vystupující pětici dětí, které se statečně dokázaly vyrovnat s nízkou teplotou interiéru stebenského kostelíku.

Návštěvníci tohoto tradičního adventního srazu chladu čelili svařeným vínem nebo čajem a ti, kteří se této akce neúčastnili poprvé (tedy věděli, do čeho jdou…), teplým oblečením nebo i dekami, do kterých se tu zabalili. Kromě teplých nápojů stebenští připravili na závěr i malé pohoštění.

Večer se vydařil. Jaksi mile a přirozeně vyplnil poslání či poselství adventu – sešli se sousedé, přátelé nebo jen známí a pobyli pospolu příjemnou hodinku - okrášlenou vánoci vonící hudbou.