DANCE CUP OSEK 2012

15.01.2012 21:48

 

Kryrské mažoretky Perličky reprezentovaly svoje město a poprvé vystoupily soutěžně. Z Oseku přivezly stříbrné medaile.

Osek, sobota 14. 1. 2012

Jubilejní, desátý ročník soutěže DANCE CUP OSEK uspořádal tuto sobotu Dům dětí a mládeže v Oseku u Litvínova. Sešlo se na něm bezmála dvě stě padesát dětí z celého Ústeckého kraje. „Rekordní počet účastníků to sice není,“ prozradila před zahájením akce paní Lenka Říhová, její hlavní organizátorka, „přesto se bude určitě nač dívat.“  

Bylo – DANCE CUP OSEK byla totiž přehlídkou nikoli ztraceného času, ale pohybově talentovaných dětí. Během sobotního dopoledne se na palubovce místní základní školy představilo celkem sedmadvacet skupin čtyř a vícečlenných tanečních formací, které změřily své síly v několika jak věkových (byly 4: do 6 let, 7 – 11 let, 12 – 15 let a 16 a více let), tak tanečních kategoriích: HIP HOP, STREET DANCE, BRAKE DANCE, DISCO a SHOW formace, mažoretky a ostatní tance (country, lidové a scénické tance).

Výkony tanečníků hodnotila čtyřčlenná porota a neměla věru jednoduchou práci: po více než dvě hodiny bedlivě sledovala připravená taneční vystoupení, aby krátce po třinácté hodině vyřkla svůj konečný ortel.

Kryrské Perličky se podobné soutěže účastnily vůbec poprvé. I přes značnou nervozitu a trému odvedly velice solidní výkon a předstiženy byly v přímé konfrontaci staršími a zkušenějšími soupeřkami z uskupení Slunečnice (Duchcov), které už nějaké ocenění z dřívějších soutěží přivezly. „Pouze“ druhé místo tak rozhodně není zklamáním, ale naopak příslibem.