DIETRICH SCHVÁLENÝ!

16.03.2012 22:50

 

Občanské sdružení DIETRICH, jehož prioritním cílem je pokus o záchranu kryrského kostela Narození Panny Marie, má oficiální status. Konečně jej posvětily patřičné úřady.

Zatím má jen o málo více než jedinou desítku členů – většina z nich se sešla v neděli 11. 3. 2012 na své ustavující schůzi na místní faře, kde si zvolila i své vedení. Předsedou sdružení se stal Michal Toušek, místopředsedou ing. Věra Kudrnáčová a členy Josef Hurt, Aleš Nevečeřal a Petr Hradil.

O kryrském občanském sdružení se chystá informovat i Region Podbořanska, jehož šéfredaktora Kryry za účelem přípravy reportáže pro tento týdeník přivítají už zítra.

Pokud se jedná o přihlášky do OS DIETRICH, a ptalo se na to už několik lidí, jsou ke stažení na internetových stránkách sdružení. Ve formátu PDF je najdete ZDE.

V sobotu 14. 4. 2012 se pak bude konat brigáda, to u příležitosti DNE PAMÁTEK (18. 4.), v rámci které bude kostel Narození Panny Marie vyklízen (uklízen) a připravován tak na případné stavební práce. „Tímto zveme všechny,“ píše se na serveru občanského sdružení, „kdo by nám chtěli pomoci.“

Sraz u kostela je v uvedený den v 9,00 hodin. „S sebou si krom pracovního oděvu vezměte prosím i nástroje, které budou při úklidu potřeba,“ vyzývá DIETRICH na svém webu, „košťata, kyblíky, lopaty, atd.“

Pro případné zájemce bude na místě také někdo, kdo komukoli zodpoví jakýkoli dotaz týkající se sdružení, případně rovnou poskytne přihlášku.

A já v závěru tohoto příspěvku dodávám, že členský příspěvek v občanském sdružení DIETRICH vyjde na symbolických 100,- Kč ročně.