DUŠAN KRIVSKÝ V ČESKÉ TELEVIZI?

08.01.2019 10:20

 

 

 

 

Čestný občan Kryr Dušan Krivský byl pozván Michaelou Jílkovou do pořadu české televize „Máte slovo“, tentokrát na téma rozdělení Československa. Veřejnoprávní televize ho vysílá ve čtvrtek 10. ledna 2019 ve 21,45 hod.

 

„S rozbitím Československa se nikdy nesmířím,“ řekl Dušan Krivský již před lety. „Vždycky to budu považovat za zločin vlastizrady, protože páni, kteří se na rozdělení podíleli (Václav Klaus a Vladimír Mečiar v brněnské vile Tugendhat – pozn. P. Ď.), přísahali věrnost Československé republice.“

 

 

 

 

 

 

Dušanovi před pětadvaceti lety za městem přibyla státní hranice. Ukazuje fotku z roku 1993: „Na sobě mám tričko se zipem, což je symbol rozdělení. A na hraničním kameni je exkrement s nápisem My Skaličané vám s… na hraniční kameny.“

 

 

 

 

 

Po rozdělení federace v roce 1993 se říkalo, že Češi jsou „o parník“ před Slováky, kteří na to doplatí (slovenská ekonomika tehdy dosahovala asi 70 % ekonomiky české).

 

Takže nač se bude ptát moderátorka pořadu Michaela Jílková? Zda její hosté (a Dušan bude mít úctyhodné protivníky…) souhlasí s názorem, že Slováci jsou dnes v některých krocích před námi a že jsou evropštější než Češi!

 

Jestli tedy pan Krivský ve čtvrtek na Kavčí Hory dorazí... Ale slíbil to.