FOTBALOVÝ TURNAJ STARŠÍCH ŽÁKŮ

02.07.2012 16:57

 

V sobotu 30. 6. 2012 uspořádal oddíl SK Havran Kryry fotbalový turnaj starších žáků. Ti domácí si v sezóně 2011/2012 nevedli ani trochu špatně, a tak měl či mohl nabídnout skvostnou fotbalovou krmi okořeněnou snad i úspěchem kryrských fotbalistů.

V tomto směru však zůstalo jen u očekávání. Z pěti celkem se zúčastnivších týmů byly nad síly domácích hned tři – jediní, s kým si Havrani dokázali poradit, byli Lubenečtí, jinak třem zbývajícím soupeřům podlehli. Nakonec tedy skončili čtvrtí, předposlední.

Zvítězil červenobílý tým ze Spořic – ti do Kryr dorazili nejen s hráči o půl až o hlavu vyššími, než byla většina jejich soupeřů, ale navíc v takovém počtu, že by postavili mužstvo ne jedno, ale minimálně dvě. Střídat se mohlo, jak se trenérům zachtělo, takže na zvolání „STŘÍDÁNÍ!“ se několikrát v průběhu utkání všichni červenobílí hráči na trávníku vydali úprkem z hrací plochy, aby je nahradili jejich čerství, odpočatí kolegové.  Že jich na hřišti občas zůstalo více, než mělo, tedy hráli regulérní přesilovku, je záležitostí pomíjivou: hráli opravdu nejlepší kopanou a zvítězili zaslouženě.