GENERÁLKA PERLIČEK

05.03.2011 09:50

 

Kryrské mažoretky „Perličky“ absolvovali ve čtvrtek 3. 3. 2011 generální zkoušku před svým prvním letošním vystoupením, ve kterém se představí už v neděli 6. března v kryrské sokolovně u příležitosti oslav Mezinárodního dne žen se zbrusu novou sestavou.

Obecně platí, že je-li těžko na cvičišti, lehko pak bude na bojišti. A to je přesně to, čím si kryrská děvčátka na svých čtvrtečních setkáních prochází. Je téměř neuvěřitelné, v jak krátkém časovém horizontu se stačila novou skladbu naučit – problémy jim snad ještě trochu činí dokonalá synchronizace nebo mažoretkovská hůlka sem tam neposlouchá také přesně tak, jak by měla, nicméně i v tělocvičně už je na ně velmi příjemný pohled a dá se předpokládat, že budou-li vystupovat v nových kostýmech a před publikem, které bude samozřejmě motivovat k maximálnímu soustředění a bezchybnému výkonu, uspějí.

Pro příští sezónu vedoucí souboru Irena Uldrichová plánuje, že se počet nácviků mažoretek bude muset zvýšit. Hodina týdně prostě nestačí. Problémy budou pravděpodobně s volným místem ve školní tělocvičně, nicméně to se snad vyřešit podaří.

Čtenářům těchto internetových stránek nabízíme videozáznam z jejich posledního „cvičného“ vystoupení před ostrým letošním startem, to pro ty, kteří budou mít možnost shlédnout sestavu v neděli odpoledne, aby měli možnost nějakého srovnání.

 

Závěrem bych chtěl za Perličky poděkovat paní Václavě Polcarové, která se starala o to, aby děvčatům nové kostýmy „seděly“ a u šicího stroje tak strávila bezpočet hodin.